Dalićev eksperiment oduševio trenera velikog kluba

Foto: Abedin Taherkenareh/EPA

ZLATKO DALIĆ u posljednjim utakmicama Lige nacija koristio je Tina Jedvaja na poziciji lijevog beka.

Za taj eksperiment hrvatski izbornik odlučio se jer je ostao bez standardnih lijevih bekova. Nije htio tamo preseliti Domagoja Vidu kako ne bi morao razdvajati stoperski par Vida-Lovren, a Jedvaja je izabrao ispred ljevaka Antonija Milića.

Jedvaj mu se odužio s dva pogotka protiv Španjolske, ali je na za njega neprirodnoj poziciji imao velikih problema u defenzivi. Međutim, sada hrvatskog igrača na lijevom boku planiraju isprobati i u njegovom Bayeru.

"Statistika pokazuje da primamo previše golova po lijevoj strani i ovo je za nas prilika da bolje stojimo na terenu. To mi je u ovom trenutku najvažnije", rekao je trener Bayera Heiko Herrlich.

Tako je najavio da bi Jedvaj sutra mogao protiv Stuttgarta zaigrati na lijevoj strani obrane. Hrvatski branič se najbolje osjeća na poziciji stopera, ali tu se nije uspio izboriti za minutažu u Leverkusenu. Dosad je najčešće korišten kao desni bek.

"Jedvajev izbornik je rekao da se Tin sjajno razvio nakon Svjetskog prvenstva i da sada može igrati lijevog beka. Ja se nadam da ćemo mi također od toga profitirati. Naravno da mi je to na umu. Dvaput je to uspješno odradio u reprezentaciji i sada imamo novu opciju."

Pročitajte više