Dalićeva jedina dvojba - što napraviti s legendom reprezentacije?

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

SASTAV koji će Zlatko Dalić izvesti u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva protiv Nigerije (subota, 21 sat) ne bi trebao nikoga iznenaditi. Izbornik hrvatske reprezentacije ima samo jednu dvojbu.

Dalić prema izvještajima s treninga iz Rusije ima 10 sigurnih igrača za početnih 11, a jedina je nepoznanica što će učiniti s Vedranom Ćorlukom. Riječ je o vođi reprezentacije, zamjeniku kapetana i jednom od najiskusnijih u reprezentaciji, ali i nogometašu koji na prvenstvo uslijed ozljeda ne dolazi u idealnoj formi. 

Utakmica protiv Nigerije bila bi njegova 100. u dresu hrvatske reprezentacije, za koju je debitirao još prije 12 godina. Ipak, kako zasad stoje stvari, Ćorluka će početak prvenstva dočekati na klupi. 

Umjesto njega obranu bi trebali predvoditi Dejan Lovren, koji je siguran u početnom sastavu, i Domagoj Vida. Dalić je odluku o Ćorluki pokušao izbjeći eksperimentom s Vidom na lijevom boku. Taj eksperiment protiv Brazila nije se pokazao uspješnim.

"Bolje staviti i najgoreg pravog lijevog beka na tu poziciju nego stopera", smatra Joško Jeličić, bivši hrvatski nogometaš, a njegovo mišljenje nakon utakmice na Anfieldu vjerojatno dijeli i Dalić.

Ćorluki ne ide u prilog ni što Hrvatska prvu utakmicu igra protiv brzih Nigerijaca, a njega brzina nikad nije krasila. 

Ako ga Dalić ostavi na klupi, obrana bi ispred Danijela Subašića trebala biti u sastavu: Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić.

 

Ostatak momčadi je već poznat, Dalić će dati priliku Anti Rebiću koji je blistao na pripremnim utakmicama, a sjajnim partijama mjesto u početnih 11 izborio je i Andrej Kramarić, koji će zaigrati iza Marija Mandžukića. U izrazito ofenzivnoj momčadi sigurna mjesta još imaju Ivan Rakitić, Luka Modrić i Ivan Perišić.
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više