hnl

Dambrauskas u detalje objasnio čime to nije bio zadovoljan nakon pobjede u Rijeci

Foto: Hajduk.hr

HAJDUK i Istra u petak od 20 sati na Poljudu igraju utakmicu 17. kola HNL-a.

Nakon spektakularne pobjede na Rujevici u prošlom kolu, pred novinare je izašao trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

''Možda sam vas iznenadio s Krovinovićem što je igrao protiv Rijeke, ali nije to bilo planirano. Ista je bila situacija i s Fossatijem. Dva dana prije utakmice su trenirali, ali bili smo oprezni. Liječnička služba je morala dati zeleno svjetlo. Danas smo u puno boljem stanju. Nema Vukovića, Diamantakosa i Kačaniklića. Oni još uvijek ne treniraju", rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas, a zatim dodao:

''Najvažnije je da nakon Rijeke ostanemo čvrsto na zemlji. Kada pobijedite na takav način to donosi pregršt emocija, puno se energije potroši. Sigurno da Istra dolazi s ambicijama na Poljud. Rijeka je prošlost. Ako ne budemo dobri sutra, sve će biti zaboravljeno. Najvažnija utakmica za Hajduk je s Istrom. Svaka utakmica je važna. I Rijeka je bila važna. Pa je sada Istra najvažnija. Iza toga Lokomotiva i Dinamo. Ne želimo preskakati utakmice. To govorim i svojim igračima. To je jedini način da napredujemo i postignemo ono što želimo.''

Odmah nakon utakmice na Rujevici Dambrauskas je rekao kako nije bio zadovoljan igrom te da nije siguran da je Hajduk zaslužio pobjedu. Sad je detaljno objasnio zašto je to rekao.

Objasnio čime nije bio zadovoljan

''Zadovoljio me karakter i borbenost. U obrani određeni detalji nisu bili dobri. Kalinić nas je spasio u nekim situacijama. Ako se pogledaju brojke dobili smo samo 22 posto ofenzivnih duela u prvom dijelu. Kada smo napravili promjene na poluvremenu, stvari su izgledale bolje. Rijeka nam je opasnosti kreirala iz daljine. Želim da Hajduk bude dominantniji. Za to treba vremena. Radit ćemo da to promijenimo'', rekao je trener Hajduka pa je pričao o tome hoće li inzistirati na igri s trojicom u obrani.

''Ne inzistiram, već idem iz utakmice u utakmicu. Pogledam protivnika, kako mu se najbolje suprotstaviti, a važna je i forma igrača. Radije bih igrao s jednim igračem više u napadu, nego u obrani, ali ako tako moramo igrati onda će tako biti. Imamo dosta kreativaca, a moj posao nije lak, svakome naći svoju poziciju. Za to treba vremena'', rekao je Litavac pa je dodao da je unatoč pobjedi u Rijeci momčad i dalje lomljiva.

Danima se nakon utakmice na Rujevici pričalo je li Marko Livaja trebao dobiti žuti karton, što bi mu bio drugi, jer je nasrnuo na jednog navijača Rijeke koji je napao njegove suigrače. Prvi je dobio zbog pretjeranog slavlja pred navijačima Rijeke nakon postignutog gola.

''Ako govorimo o žutom kartonu, bio je vrijedan. Ne opravdavam to, ali bio je vrijedan. Pričamo o prvenstvu, kako ga osvojiti, ali u ovom trenutku moramo biti koncentrirani na idući trening'', zaključio je trener Hajduka.

Pročitajte više