LIGA PRVAKA

Danas počinje Liga prvaka, Priština je centar nogometne Europe

Grafika: Index

NEPUNIH mjesec dana nakon finalnog spektakla, u kojem je Liverpool pobijedio Tottenham 2:0 i okrunio se europskom titulom, nova sezona Lige prvaka počinje danas, drastično manje spektakularnim okršajima.

Danas se igraju polufinala preliminarnog turnira, odnosno svojevrsnog pretpretkola, u kojem sudjeluju prvaci četiriju zemalja s najslabijim UEFA-inim koeficijentom - Andore, Kosova, San Marina i Gibraltara.

Domaćin ovog dražesnog turnira je Priština, odnosno kosovski prvak Feronikeli iz Drenasa, poznatog i kao Glogovac. Klub koji ime nosi prema rudarskoj tvrtki protekle je sezone osvojio treći naslov prvaka u povijesti, a u 20.45 igrat će protiv Lincoln Red Impsa, koji su postali prvaci Gibraltara 24. put u povijesti, a 16. u posljednjih 17 godina.

Prije njih, već u 15 sati, na travnjak stadiona Fadil Vokrri istrčat će Tre Penne koji je prije šest godina postao prvi klub iz San Marina koji je ostvario pobjedu u nekom od eurokupova (1:0 protiv armenskog Širaka) te 13-erostruki prvak Andore Santa Coloma.

Pobjednici tih dvoboja sastat će se u finalu 28. lipnja, a prvak preliminarnog turnira plasirat će se u prvo pretkolo Lige prvaka, u kojem će igrati protiv velških The New Saintsa. Sva tri preostala kluba nastavit će europski put u drugom pretkolu Europa lige.

Pročitajte više