David "109" Beckham: Nisam mislio da ću dostići 95. nastupa, kamoli ovoliko!

U UVJERLJIVOJ 4:0 pobjedi protiv Slovačke na Wembleyju David Beckham upisao je svoj 109. nastup za englesku reprezentaciju i time postao igrač s najviše nastupa za "Gordi Albion".

Skinuo je Beckham s vrha Bobbyja Moorea (108 nastupa), te je ispred njega još samo jedan vratar, Peter Shilton, koji je u engleskom dresu nastupio 125 puta.

Veznjak Milana jako je emotivno doživio svoje postignuće.

"Nisam mislio da ću dostići 95. nastup, kamoli 109., i stoga sam jako ponosan i sretan. Kao mali sam sanjao o igranju za Englesku na Wembleyju i zato je ovo ostvarenje jako posebno za mene i moju obitelj" rekao je Beckham.

"Ovaj nastup čuvat ću posebno u srcu. Uspomenu na njega sačuvat ću zaključanu u svojoj kući u Londonu. Ali želio bih ga posvetiti svojoj obitelji, jer su oni sa mnom proživljavali i uspone i padove, bili tu u dobru i zlu. Cijela moja obitelj bila je prisutna na Wembleyju i to mi jako puno znači" dodao je slavni engleski nogometaš.

Sljedeći Beckhamov cilj je nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi sljedeće godine.

"Cilj mi je igrati, ako je moguće u svakoj utakmici. Naravno da bih volio igrati na Svjetskom prvenstvu, ili čak na sljedeća dva. Ali treba pričekati i vidjeti. Još je dug put do SP-a i puno je utakmica ispred nas. Sada se treba spremiti za utakmicu u srijedu (na Wembleyju protiv Ukrajine u kvalifikacijama za SP, op. a.). Protiv Slovačke odigrali smo dobro, ali sada je sva naša pozornost usmjerena prema Ukrajini."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više