Dvoboj prvih reketa Španjolske i Srbije za četvrtfinale Davis Cupa pripao Nadalu

U MEČU prvog i trećeg tenisača svijeta, Rafael Nadal pobijedio je Novaka Đokovića 6:4, 6:4, 6:1 i osigurao braniteljima naslova pobjednika Davis Cupa plasman u četvrtfinale.

Đoković je četiri puta pobijedio Nadala u njihovih 14 prethodnih susreta, ali nikada na zemljanoj podlozi. Nadal je dobio svih pet prethodnih mečeva na zemlji (tri puta u Roland Garrosu), izgubivši samo jedan set u tih pet dvoboja, dobio je i šesti u Benidormu, te tako zaključio priču ovog dvoboja koji je, zbog olujnog nevremena u petak, započeo tek u subotu.

Prva dva seta meča između Nadala i Đokovića ponudila su veliku borbu i neizvjesnost. U prvom je Đoković uspio vratiti break zaostatka, ali je Nadal s još jednim oduzetim servisom osigurao početnu prednost. U drugom setu je ljevoruki Španjolac s breakom u devetom gemu napravio najvažniji posao u meču. Držao je servis za 2-0 u setovima, a nakon toga je s tri breaka u trećem setu zaključio posao.

Nadal je nakon drugog servisa osvojio 75, a Đoković tek 40 posto bodova, i to je bila ključna razlika u ovome dvoboju. Nadal je, tako, vikend u Benidormu okončao s dvije pojedinačne pobjede, a Đoković s dva poraza. 

Davis Cup, 1. kolo Svjetske skupine:

Španjolska - Srbija 3:1

Nadal - Đoković 6:4, 6:4, 6:1

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više