Davis Cup reprezentacija dobila nagradu Ivica Jobo Kurtini

HRVATSKA teniska Davis Cup reprezentacija dobitnik je nagrade Ivica Jobo Kurtini za 2005. godinu koju već 13 godina dodjeljuje riječki Novi list, a koja je ove godine po prvi puta dodijeljena u Zagrebu.

Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Ivo Karlović i Goran Ivanišević, te izbornik Nikola Pilić nagradu su dobili za dostignuća u protekloj godini koju su okrunili naslovom pobjednika Davis Cupa u finalnom ogledu protiv Slovačke u Bratislavi čime je Hrvatska postala tek 12 pobjednik u dugogodišnojoj povijesti tog prestižnog natjecanja.

"Nagradu smo zaslužili sjajnim rezultatima, no konkurencija u kojoj smo je osvojila bila je vrlo jaka," istaknuo je Ivan Ljubičić, kojeg ovoga tjedna, kao i njegove kolege iz reprezentacije Maria Ančića i Ivu Karlovića, očekuje nastup na ATP teniskom turniru, "PBZ Zagreb Indoors".

Novi list je sportsku nagradu, koja nosi ime uglednog vaterpolista riječkog Primorje i reprezentativca bivše države, prvi put dodijelio 1993. godine, a dosadašnji laureati bili su Miloš Milošević (3), Davor Šuker, Valter Matošević, Goran Ivanišević (2), Slaven Bilić, Janica Kostelić (3) i rukometna reprezentacija.

Novi list je dodijelio i nagrade za najbolje mlade sportaše Primorsko goranske županije. Za najbolju mladu sportašicu proglašena je taekwondašica Ana Znaor, a kod sportaša karatist Rene Pernuš. Za najbolju ekipu do 18 godina prošlašeni su kadeti plivačkog kluba Primorje Erste banka.

Svečanoj dodijeli priznanja, koja je održana u zagrebačkom hotelu The Westin, prisustvovali su brojni uglednici iz javnog i sportskog života među kojima i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, te predsjednik Teniskog saveza Radimir Čačić.

Pročitajte više