De Boer: Nadam se da će protiv Dinama Arena biti rasprodana

DVA dana nakon pobjede u nizozemskom kupu protiv Rode Kerkrade Ajax u subotu opet igra protiv istog protivnika u susretu Eredivisije. Posljednja je to utakmica prije novog okršaja s Dinamom na Amsterdam Areni u 4. kolu Lige prvaka u srijedu.

Činjenica da je ostao bez Miralem Sulejmanija sigurno je pokvatila raspoloženje trenera Franka de Boera, no Nizozemac konačno može biti zadovoljan rezultatom.

"Sulejmani neće igrati u subotu, ali nadam se da će biti spreman za Dinamo. Vraćaju nam se Oezbiliz i Ebecilio, pa imam dovoljno opcija za poziciju na krilu", rekao je De Boer.

Ajax je za utakmicu s Dinamom već prodao 48 000 ulaznica, a vodstvo kluba pozvalo je navijače da im pruže maksimalnu potporu u sljedećim tjednima kada ih čekaju brojni izazovi na čak tri fronta.

"Nadamo se da ćemo prodati i preostalih nekoliko tisuća ulaznica. Rasprodana Arena pomoći će nam napraviti korak bliže prezimljavanju u Europi", dodao je trener.

Amsterdam se priprema i za novi dolazak Dinamovih navijača, gradonačelnik i policija najavili su da će sve biti spremno do srijede. Detalje još nisu objavili, ali s obzirom na bojkot Dinamovih europskih utakmica malo je vjerojatno da će doći do bilo kakvih problema u nizozemskoj prijestolnici.

Pročitajte više