De Bruyne: Ne osvojimo li Ligu prvaka, pamtit će nas kao gubitnike

Foto: Epa

OTKAKO su arapski šeici utukli milijarde eura u City, taj klub je imao sveti zadatak, a to je osvajanje Lige prvaka. Do uhate kante još nisu stigli. Prvak Engleske se ove sezone praktički oprostio od obrane naslova jer je furiozni Liverpool pobjegao na nedostižnu prednost. Liga prvaka ostaje jedini način da City spasi sezonu.

Građani u srijedu protiv Reala igraju prvu utakmicu osmine finala elitnog natjecanja, a belgijski reprezentativac i ponajbolji igrač Cityja Kevin de Bruyne smatra da bi bila katastrofa da klub ove sezone ne osvoji naslov prvaka Europe.

''Real je klub koji je osvojio najviše naslova prvaka Europe u povijesti. Oni znaju kako se titule osvajaju, ali mislim da imamo šansu. Moramo otići tamo i igrati svoju igru. Moramo igrati ofenzivno i presingom ih stisnuti. Ne osvojimo li Ligu prvaka, svi će govoriti da smo gubitnici'', kazao je Belgijac.

City je posljednjih godina dominirao u Premiershipu, ali u Europi nije napravio ništa.

''Istina, Europu još nismo osvojili. Uvijek želimo uzeti sve trofeje, ali i druge momčadi igraju odlično. Pogledajte Liverpool ove sezone. To je tako i moramo to prihvatiti. U Madrid idemo s ciljem da pobijedimo.''

Pročitajte više