LIGE PETICE

De Ligt: U Juventusu nemam osjećaj nepobjedivosti kao što sam imao u Ajaxu

Foto: Guliver Image/ Getty Images

MATTHIJS DE LIGT, branič kojeg je Juventus ljetos platio 75 milijuna eura Ajaxu, povjerio se novinarima poslije gostovanja Nizozemske u Bjelorusiji.

Bivši kapetan Ajaxa priznao je da nije na razini na kakvoj je bio igrajući u Amsterdamu te da mu samopouzdanje nije visoko. Poslije rekordnog transfera u Torino mladi Nizozemac odmah je bačen u vatru djelomično zbog ozljede Giorgija Chiellinija, a posljednjih tjedana napravio je nekoliko kikseva i protivnicima omogućio golove.

"Znam da još uvijek nisam na najboljem mogućem nivou, ali što više budem igrao brže ću ga dostići. Ono što mogu napraviti je da naporno treniram, da pružam maksimum i učim od suigrača", rekao je De Ligt.

Nizozemac u prvi plan posebno ističe jednu stvar.

"U Ajaxu sam imao jedinstven osjećaj nepobjedivosti. Sada ga osjećam u manjoj mjeri u Juventusu, ali to je prirodno. Igram s manje samopouzdanja nego prošle sezone. U novom sam klubu, novi je sustav igre, novi trener i suigrači. Za mene je sve novo. Okruženje mi je znatno drugačije nego u Ajaxu, ali mislim da sam sve bolji", dodaje De Ligt.

I pokraj svega mladi stoper ističe da je ponosan na jedan podatak.

"Još uvijek nisam izgubio utakmicu. Ni s Juventusom ni s reprezentacijom Nizozemske. Sretan sam zbog toga", zaključio je Matthijs de Ligt.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više