UFC

Delijin nesuđeni protivnik brutalno prebio UFC-ovu legendu i poslao ju u mirovinu

Foto: UFC

NA OTVARANJU glavnog programa UFC-a 256 gledali smo poraz UFC legende i bivšeg prvaka Juniora dos Santosa. Njega je u drugoj rundi tehničkim nokautom savladao Ciryl Gane, nesuđeni protivnik Ante Delije. 

Gane je cijelo vrijeme dominirao protiv MMA legende te je nakon izjednačene prve runde pogodio direkt u drugoj. Nakon njega dobro je plasirao i jedan lakat koji je srušio Dos Santosa u borbi koja bi mu mogla biti i zadnja u karijeri. 

Propao mu ugovor

Najbolji hrvatski teškaš Ante Delija trebao je u listopadu debitirati u UFC-u, ali do toga nije došlo zbog problema s ugovorom koje je Delija potvrdio u objavama putem društvenih mreža.

Naime, Delija je trebao debitirati protiv jakog Francuza Ciryla Ganea koji je neporažen kao profesionalac, no borba je otkazana jer je PFL, organizacija u kojoj se Delija borio prije UFC-a, Hrvatu produljila ugovor. PFL svake godine organizira turnire u kojima pobjednik u svakoj kategoriji kući nosi milijun dolara. Ipak, sezona ove godine nije održana zbog pandemije pa je Delija vjerovao da je u veljači njegov ugovor istekao.

Priča se i dalje nije pomaknula s mrtve točke

PFL je iskoristio jednostranu opciju i produljio mu ugovor na još dvije sezone, no Delija smatra kako uvjeti ugovora nisu ispoštovani jer nije dobio nikakav honorar ili odštetu zbog propale sezone. Delija je javio kako se njegov menadžerski tim i odvjetnici bave nepravilnostima u ugovoru, no puno veći je problem to što je najboljem hrvatskom teškašu propao debi u najjačoj MMA organizaciji svijeta.

U studenom je ESPN-ov novinar Ariel Helwani objavio da je PFL donio odluku da se njegovi borci mogu boriti za druge promocije, ali i dalje nemaju pravo da se bore u UFC-u i Bellatoru.

Pročitajte više