Derbi u Maksimiru 10. rujna

U 7. KOLU 15. prvenstva Hrvatske 10. rujna u Maksimiru, te u posljednjem dvoboju jesenskog dijela 3. prosinca u Splitu, sastat će se Hajduk i Dinamo. Na izbornoj skupštini Udruge prvoligaša izraženo je nezadovoljstvo suđenjem i radom nekih kontrolora, pa se očekuju promjene u vrhu sudačke organizacije.

Jesenski susreti Hajduka i Dinama najzanimljiviji su detalji s jučerašnjeg ždrijeba za 15. sezonu u prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi. U prvom kolu, u subotu, 23. srpnja, sastat će se: Hajduk - Osijek, Zagreb - Slaven Belupo, Kamen Ingrad - Varteks, Međimurje - Inter, Pula - Rijeka i Cibalia - Dinamo. 10. rujna, u sedmom kolu, Dinamo će ugostiti Hajduk, a tjedan dana poslije, u Kranjčevićevoj ulici igrat će Zagreb i Dinamo. U drugom prvenstvenom dijelu Hajduk će 3. prosinca ugostiti Dinamo.

Prije nego što je obavljen ždrijeb održana je Izborna skupština Udruge prvoligaša na kojoj nije prihvaćen izvještaj povjernika za suđenje Damira Matovinovića o suđenju u završenoj sezoni. Time su prisutni predstavnici prvoligaških klubova potaknuli sumnju o neregularnosti u završenom prvenstvu. S druge strane, zaključeno je da se radilo o jednom od nazanimljivijih natjecanja otkako postoji 1. HNL.

Damir Vrbanović, koji je jučer ponovo izabran za predsjednika Udruge prvoligaša, kazao je da nije zadovoljan radom sudačke organizacije te zatražio promjene u njoj. Smatra da se za najvažnije utakmice, one visokog rizika, uvijek ne biraju najbolji suci, pa kasnije pogreške izazivaju konfuziju kod klubova i gledatelja. Zaključio je da sudačka organizacija nije štitila sve klubove na isti način.

Pročitajte više