Desetka AEK-a: Dinamo prodaje igrače u top klubove, imamo puno respekta prema njima

Foto: EPA

DINAMO sutra u 20:45 u Ateni na stadionu OPAP Arena protiv AEK-a igra prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka. Uzvratni dvoboj je za tjedan dana, a momčad trenera Igora Bišćana u slučaju prolaska igrat će protiv belgijskog Royal Antwerpa. Uz trenera Matiasa Almeydu na konferenciji za medije utakmicu je najavio i veznjak AEK-a te švicarski reprezentativac Steven Zuber (31), desetka grčke ekipe.

Što bi za vas i klub značio eventualni plasman u Ligu prvaka?

Mislim da mogu govoriti u ime svih u klubu. Nakon što smo prebrodili krizu iz pretprošle godine i imali uspješnu sezonu, svi se osjećamo jako dobro. Bilo bi fantastično čuti himnu Lige prvaka. Želimo demonstrirati svoj nogomet u elitnoj ligi.

Što će biti ključno u dvoboju s Dinamom?

Vjerujem u rad. Imali smo dosta vremena za pripremu. Mislim da je ključ uspjeha respekt koji imamo prema protivniku.

Kakav je vaš pogled na hrvatski nogomet? Čujemo da imate dosta prijatelja među Hrvatima.

Da, to je istina. Dinamo je napravio dobar posao u organizaciji kluba. Prodaje igrače u top lige, imamo puno respekta prema hrvatskom prvaku.

Hoće li sutra zabiti, kakav je osjećaj?

Kad bih mogao vidjeti budućnost, bilo bi to nevjerojatno. Uvijek pokušavam dati sve od sebe. Nekad uspijem, a nekada ne. Dat ću sve od sebe sutra i učinit ću sve da pomognem svojoj momčadi. Ako gol dođe, dođe, bit će samo plus.

Jeste li pod stresom uoči izlaska? 

Ja sam uvijek pod stresom, bilo da igram s prijateljima na ulici ili na novom stadionu. To se nikad neće promijeniti, nervozan sam sve dok utakmica ne započne i dok prvi put ne primim loptu.

Pročitajte više