Desetkovani Lyon mijenja formaciju za dvoboj s Dinamom

Očekivani sastavi

Foto: Index

DINAMO večeras od 20:45 sati gostuje kod Lyona u sklopu 1. kola skupine H Lige prvaka.

> IZ PROTIVNIČKOG TABORA Francuski novinar otkrio Indexu koji su igrači Lyona najveća prijetnja Dinamu

Cico skriva karte

Hrvatski prvak ostao je bez dvojice ključnih igrača pred početak avanture u LP-u, Marka Pjace i Marka Roga, a otišao je i prvi vratar Portugalac Eduardo. Zlatko Kranjčar sada se mora osloniti na mlade snage, dojučerašnje juniore poput mladog Adriana Šempera.

Cico će ispred Šempera postaviti četvoricu igrača. Vjeruje se kako će to biti Pivarić, Benković, Sigali i Stojanović. Modri su u Lyon otputovali bez Domagoja Antolića, ali Kranjčar na raspolaganju ima Jonasa i Machada. Ispred njih bi mogli zaigrati Fernandes, Ćorić i Soudani, a u špici Henriquez.

"Lyon je u nestabilnoj situaciji pa s pravom možemo tražiti pozitivan rezultat", jučer je rekao Kranjčar.

Desetkovani Lyon

Francuska momčad u rezultatskoj je krizi. Uvjerljivo su izgubili posljednje dvije utakmice u domaćem prvenstvu. Prvo ih je šokirao fenjeraš Dijon sa 4:2, a zatim ih je kod kuće pregazio Bordeaux s 3:1. Dodatan šok za Brunu Genesia stigao je uoči utakmice s Dinamom. Liječnički tim nije uspio pokrpati prvu zvijezdu Alexandrea Lacazettea, za kojeg su se ovog ljeta raspitivali Barcelona i West Ham, a Modrima neće prijetiti ni iskusni Mathieu Valbuena, ofenzivni veznjak Nabil Fekir te Christophe Jallet i Clement Grenier.

L'Equipe stoga predviđa da će Lyon protiv Dinama istrčati u formaciji 3-5-1-1 (umjesto uobičajenoj 4-3-3) Lopes - Nkoulou, Yanga-Mbiwa, Morel - Rafael Ferri, Gonalons, Darder, Rybus - Tolisso - Cornet.

"Osobno smatram da je najslabija točka središnjica obrane. Posljednja linija nije u najboljoj formi, a braniči izgledaju kao da su pali s druge planete. Spori su, neorganizirani, često rade prekršaje, a čak ni vratar Lopes nije sasvim fit pa nije daje ni minimalnu sigurnost", otkrio je u razgovoru za Index francuski novinar Frank Simon.

Za kraj podsjećamo da juniori Dinama s Lyonom igraju danas od 15 sati.

Pročitajte više