Dida pogođen bakljom, prekinut susret Inter - Milan

UZVRATNI susret četvrtfinala Lige prvaka između Intera i Milana prekinut je u 73. minuti zbog navijačkih izgreda pri rezultatu 1:0 za Milan.

Naime, nakon što je zbog prekršaja na vrataru Milana poništen pogodak Estebana Cambiassa, navijači Intera zasuli su bakljama i raznim drugim predmetima šesnaesterac Milana, a vratar Dida pogođen je bakljom u rame.

Brazilcu je odmah ukazana pomoć, a navijači Intera nisu prestali zasipati teren bocama, bakljama pa čak i kišobranima petnaestak minuta, zbog čega je susret privremeno prekinut.

Utakmica je nastavljena nakon 20-minutnog prekida (umjesto ozlijeđenog Dide ušao je Abiati), ali su na teren odmah poletjele nove baklje, pa je sudac Markus Merk bio prisiljen prekinuti susret.

Do prekida Milan je bio bolji i gotovo rutinirano je odradio uzvrat. Ne samo da su "milanezi" sačuvali prednost od dva pogotka iz prve utakmice, već je Ševčenko pogotkom u 30. minuti prvog poluvremena povećao prednost svoje momčadi i tako razriješio sve dvojbe oko putnika u polufinale.

Izgredi navijača koji su obilježili utakmicu te ju naprasno priveli kraju zasigurno će skupo koštati Inter, jer će ih UEFA vjerojatno vrlo oštro kazniti.

Inter: Toldo; J.Zanetti, Cordoba, Materazzi, Favalli; van der Meyde, C.Zanetti (od 46. Mihajlović), Veron, Cambiasso, Kily (od 46. Cruz); Adriano (od 51. Martins)

Milan: Dida (od 73. Abiati); Cafu, Stam, Nesta, Maldini, Ambrosini, Pirlo, Kaka, Seedorf; Ševčenko, Crespo.

Sudac: Markus Merk (Njemačka)

Nogometaši londonskog Chelsea plasirali su se u polufinale Lige prvaka premda su u uzvratnom dvoboju četvrtfinala izgubili od Bayerna u Munchenu 2:3.

Lider engleskog prvenstva u Londonu je slavio 4:2, te je tako ukupnim rezultatom 6:5 izborio mjesto među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta. Gosti su dva puta vodili (1:0 i 2:1), no Bayern je s dva pogotka u sudačkoj nadoknadi ipak uspio izboriti pobjedu, ali ne i plasman u polufinale.

Strijelci za bavarsku momčad bili su Claudio Pizarro (65), Paolo Guerrero (90), Mehmet i Scholl (90+4), dok su pogotke za Chelsea postigli Frank Lampard (30) i Didier Drogba (80). Hrvatski reprezentativac Robert Kovač odigrao je svih 90 minuta za Bayern.

Bayern: Kahn; Sagnol, Lucio, Robert Kovač, Lizarazu (od 72. Salihamidžić); Schweinsteiger, Demichelis (od 52. Scholl), Ballack, Ze Roberto; Pizarro, Roy Makaay (od 73. Guerrero)

Chelsea: Cech; Carvalho, Huth, Terry, Gallas; Cole (od 90. Morais), Makelele, Lampard, Duff (od 71. Tiago); Drogba, Gudjohnsen (od 88. Geremi)

Sudac: Manuel Mejuto Gonzalez (Španjolska)

Pročitajte više