"Didulica ima predispozicije za broj 1"

IAKO smo mislili kako je Stipe Pletikosa siguran broj 1 za Portugal, Otto Barić najavio je kako će pozvati Didulicu koji ga je oduševio, te je rekao kako je Australac zasad treći vratar, ali može biti i prvi.

Otto Barić jučer je u Grazu gledao derbi austrijske lige GAK – Austria Beč, u kojem je briljirao australski vratar hrvatskih korijena Joey Didulica. Osim Barića utakmicu su gledali Srebrić i Ladić.

Barić je izjavio kako Didulica konkurira za nastup u hrvatskoj reprezentaciji, te da je vrlo interesantan. Didulica je zaista branio izvrsno, no pitanje je da li je novi vratar Bariću uistinu prijeko potreban.

Nije jasno zašto je Pletikosa "na crnoj listi", od utakmice s Njemačkom. Imao je nekoliko pogrešaka, no niti jednu kardinalnu.

S obzirom da je na pripreme reprezentacije došao s priprema svoje momčadi, a posljednju je utakmicu odigrao prije nekoliko mjeseci, razumljivo je da nije u natjecateljskoj formi.

Nakon utakmice na kojoj je gledao Didulicu, Barić je izjavio kako je Australac izvrsnim obranama, reakcijama i istrčavanjima, potvrdio svoju klasu, te kako mu je drago da se osobno uvjerio da Hrvatska ima dovoljno vratara. "Strelovito istrčava, prati igru, čita igru, rabi obje noge, ističe se prigodom izlaska u dubinu šesnaesterca i na crti", prenose Sportske izjavu izbornika Barića o Didulici.

Vrlo vjerojatno će Didulica biti pozvan za susret s Turskom 31. ožujka u Maksimiru, no Barićev izaslanik Ladić prije toga će ga još jednom gledati.
Didulica je izjavio kako se mora o svemu dogovoriti s Hrvatskom, jer bude li branio za Hrvatsku više nema povratka u australsku reprezentaciju. Didulica želi biti siguran da Barić računa na njega i da će mu dati priliku.

Didulica doduše zaboravlja da Barić neće biti zauvijek izbornik.

Da Barić preferira igrače njemačke i austrijske lige, svjedoči i činjenica da i više od pola reprezentacije čine igrači tih liga. Ne postoji drugo objašnjenje za činjenicu da je uz Pletikosu i Butinu Bariću potreban Didulica, dok mu Runje nije bio interesantan.

A dok "Austrijanci" igraju, Dario Šimić koji igra u talijanskom Milanu uz bok vrhunskim igračima ne dobije niti minute na utakmici protiv Njemačke, zbog čega je Dario izjavio kako je upitno hoće li se idući put uopće odazvati Barićevom pozivu.

Pročitajte više