Dinamo bi mogao igrati na Rujevici, prijeti im kazna UEFA-e

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

DINAMO riskira da svoje utakmice u grupnoj fazi Europa lige ne igra na Maksimiru. Delegat utakmice Dinamo - Young Boys (1:2) u uzvratu play-offa za Ligu prvaka 28. kolovoza negativno je ocijenio stanje Maksimira, zbog čega hrvatskom prvaku prijeti oduzimanje licence UEFA-e te bi domaće europske utakmice mogao igrati, primjerice, na Rujevici.

To je bio dio razgovora na HNTV-u između Ivice Blažička i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji se zbog toga ne zabrinjava.

"Neće... Mi ćemo to riješiti. To tamo treba neke sitnice riješiti. Ja sam dosta dobro informiran. Međutim, ponekad treba malo i zaprijetiti praznom batinom ili batinom figurativno da se ljudi osvijeste i da napravimo ono što trebamo napraviti", odgovorio je Bandić. Njegov odgovor pogledajte OVDJE

Bandić je govorio i o izgradnji nacionalnog stadiona u Zagrebu.

"Grad Zagreb ulaže 200 tisuća kvadrata vlastitog zemljišta i uložit će pola cijene koliko bude koštao taj stadion. Pozvao sam vladu, resorno ministarstvo i premijera Hrvatske da sjednemo i to dogovorimo. Što se grada i mene osobno tiče, odluka je donesena jer nacionalni stadion treba gradu Zagrebu. No da budem još skromniji, neka se bilo tko javi tko može ponuditi te zagrebačke uvjete i mi ćemo zapljeskati. Ja ne pretendiram da taj nacionalni stadion po svaku cijenu bude u Zagrebu. Ali ako netko ima te uvjete koje Zagreb nudi, neka se napravi tamo gdje se to nudi", zaključio je Bandić. 

Razgovor o nacionalnom stadionu pogledajte OVDJE

Dinamo je u skupini D Europa lige s Fenerbahčeom, Anderlechtom i Spartak Trnavom. U prvom kolu je domaćin Feneru 20. rujna, a druge dvije utakmice kod kuće igrat će 8. studenoga s Anderlechtom te 13. prosinca s Trnavom. 

Pročitajte više