Dinamo ga je oteo Barci, a sad za njega traži milijune: "Ne žalim zbog odlaska"

Foto: Pixsell

DANI OLMO, nema sumnje, Dinamov je ponajbolji igrač. Čak je i, prema sudu mnogih, ponajbolji igrač hrvatske lige.

U Hrvatsku, odnosno Dinamo, došao je sa 16 godina. Danas, četiri godine kasnije, službeno ga vrbuju europski velikani poput Milana. Dinamo je postavio uvjet - ponudite 25 milijuna eura i možemo pregovarati.

Bude li prodan za 25 milijuna eura, Dani Olmo upisat će se u Dinamovu povijest kao najskuplje prodani igrač. I dalje je rekordna Pjacina prodaja 2016. godine u Juventus za 23 milijuna eura.

Posljednjih mjeseci, osobito zbog Olmovih europskih prezentacija, sve su češće glasine kako je zainteresirana i Barcelona.

Dani Olmo, rođen u srcu Katalonije, prošao je Espanyolovu i Barceloninu akademiju. Bio je čak i Barcelonin kapetan juniorske selekcije, ali 2014. godine potpisao je za Dinamo.

"Ne žalim što sam napustio Barcelonu. Bila je to vrlo teška, ali i potrebna odluka. Prema Barceloni i dalje osjećam veliku ljubav. Vidjet ćemo što će se dogoditi u budućnosti. Moja je budućnost u rukama mojeg menadžera. Ne opterećujem se svojom budućnošću jer sam usredotočen isključivo na nogomet", poručio je Dani Olmo za Diario Sport.

Premda još ne ispunjava propisane uvjete, Dani Olmo zatražio je hrvatsko državljanstvo. Već je bilježio reprezentativne nastupe za španjolske selekcije do 16, 17 i 21 godine.

S Dinamom je ugovorno vezan do 30. lipnja 2021. godine. Ugovor je posljednji put potpisao u siječnju 2018. godine. U svim natjecanjima ubilježio je 84 nastupa, 18 pogodaka i 19 asistencija. Trenutačno je vrijedan šest i pol milijuna eura. 

Pročitajte više