DINAMO - GORICA 1:0 Modre rezerve spasili veliki promašaji Gorice u završnici

Matija Habljak/PIXSELL

POSLIJE 16 kola HNL-a Dinamo je pobjegao drugoplasiranoj Lokomotivi devet bodova zahvaljujući pobjedi protiv Gorice 1:0 na Maksimiru. Najbolji gost HNL-a bio je blizu senzacije...

Pobjednički gol djelo je Marija Šituma iz 55. minute kojem je to prvi gol nakon 771 dana posta.

Sve se dogodilo poslije kornera Kadziora koji je pronašao Petkovića na prvoj stativi, napadač Modrih glavom je prebacio loptu na drugu stranu, gdje je sam ostao Šitum i neometano pogodio za vodstvo, na kraju i pobjedu aktualnog prvaka.

Bjelica kockao sa sastavom

Nenad Bjelica odlučio je izostaviti desetoricu igrača u odnosu na četvrtak i Fenerbahče (0:0), počeo je samo Amer Gojak.

GNK Dinamo Zagreb - HNK Gorica Live Score

Bila je to nervozna utakmica Dinama, posebno je prednjačio Dino Perić koji se u 36. minuti naljutio na suigrača Nikolu Moru jer su obojica bili u dobroj šansi nakon kornera.

Pucao je Moro glavom, a stopera Dinama je to naljutilo pa mu je imao što za reći.

Kombinacija Kadzior - Petković pripremila gol Šitumu

Prva prava šansa na utakmici pripala je gostima. Miya je ostao sam na 12 metara nakon asistencije Suka, odlazi to preko gola.

U situaciji prije pao je Atiewmen u šesnaestercu, Bebek nije ništa svirao. Moharrami je bio u tom duelu, kontakta je bilo, no to za Bebeka nije bio dovoljan za penal.

Dinamo je tek u 27. minuti kreirao konkretnu akciju. Amer Gojak je probio po desnoj strani, centrirao na 3-4 metra od Kahline, Šitum nije stigao na vrijeme to završiti.

U 43. minuti Gorica je opet bila opasna. Čabraja probija Moharramija po lijevoj strani, ubacuje na 11 metara, a Atiemwen puca slabo i šeprtljavo.

Modri su dizali ritam postepeno, da bi Goričane probili u 55. minuti. Korner je izveo Kadzior, Petković na prvoj stativi prebacio obranu Gorice, a Šitum je imao lakši posao - završio je na drugoj stativi akciju s tri metra i pogodio neometano za vodstvo Dinama.

Dvorneković pogodio prečku, Suk fulao dva zicera

Bjeličina momčad rutinirano je čuvala loptu i kontrolirala tijek utakmice do zadnjih desetak minuta. U 83. je Bruno Petković mogao povisiti na 2:0, no nije iskoristio lijepu asistenciju poljskog ofenzivca Kadziora. Bilo je relativno mirno sve do 86. minute.

Tada je Matija Dvorneković tukao glavom, pogodio prečku gola Danijela Zagorca, a lopta se potom odbila Suku na zicer koji s pet metara pogađa Perića u leđa.

Nije tu Gorica stala. U 91. minuti Suk se našao sam na osam metara poslije slobodnjaka Čabraje i umjesto u mrežu, loptu šalje pored gola.

Dinamo se na kraju provukao, Bjelica se kockao i uzeo tri boda.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više