HNL

DINAMO - GORICA 3:2 Hat-trick Gavranovića spasio je Mamićev eksperiment

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DINAMO je protiv Gorice u 8. kolu HNL-a slavio 3:2 te tako u derbiju preuzeo vodstvo na prvenstvenoj ljestvici.

Momčad Zorana Mamića sada ima 19 bodova, tri više i utakmicu manje od drugoplasirane Gorice, a to joj je prvenstveno omogućio Mario Gavranović koji je zabio hat-trick na Maksimiru. 

Pogotke za Goricu zabili su Ognjen Mudrinski i Jiloan Hamad, ali njihovi golovi nisu bili dovoljni za to da momčad Valdasa Dambrauskasa neporažena ode s Maksimira. 

Sjajno otvaranje Dinama

Dinamo je bolje otvorio utakmicu i u prvih desetak minuta bio dominantan, a prvi udarac na neki od golova bio je onaj Kristijana Jakića koji je zaprijetio Kahlini u 15. minuti, ali lopta nije bila precizna.

U 19. minuti vidjeli smo pravu malu dramu pred golom Dinama. Čabraja je povukao kontranapad Gorice i nakon sprinta od pedesetak metara odigrao dubinsku loptu za Mudrinskog na pet metara od Livakovića, a onda je Mudrinski pao nakon duela s Lauritsenom pa su Goričani tražili kazneni udarac. Ipak, Bebek je samo odmahnuo rukom, a snimka je pokazala da je Bebek bio u pravu - Mudrinski se spotaknuo na Lauritsenovu nogu i pao. 

Dva gola u četiri minute

Utakmica je mirovala do 32. minute, a onda je Dinamo prelomio prvo poluvrijeme u svoju korist. Stigao je jedan ubačaj s tridesetak metara u kazneni prostor Gorice, njega je kao najviši čovjek dočekao stoper Lauritsen i spustio loptu za Marija Gavranovića koji je nastavio svoju sjajnu formu iz reprezentacije i zabio za vodstvo Dinama. 

Samo četiri minute kasnije Kastrati je s desne strane ušao u kazneni prostor Gorice i prebacio loptu na drugu stativu na kojoj je Musa Muhammed zaboravio ispratiti Gavranovića, a Švicarac je ponovno zabio i povisio na 2:0.

Mamićev eksperiment

Dinamo je na poluvrijeme otišao s uvjerljivim vodstvom i vjerojatno najboljim poluvremenom koje je obrana zagrebačke momčadi uopće odigrala ove sezone.

Zoran Mamić na poluvremenu je izvadio Lirima Kastratija i ubacio Joška Gvardiola kao trećeg stopera kako bi zaigrao s trojicom u obrani. Gorica je to vrlo brzo kaznila. 

Ono što je Dinamo napravio u prvom dijelu, Gorica je uspjela u drugom - zabila je dva gola u četiri minute. U 47. minuti susreta s desne strane napada Gorice stigao je centaršut na koji su istovremeno krenuli Livaković i Theophile-Catherine, a do lopte nije došao nijedan od njih, nego Ognjen Mudrinski koji je zabio za Goricu. 

Već u 51. minuti Babec je dodao loptu do Hamada koji je bio na desetak metara od gola, a pred njim je bio Lauritsen kojeg je fintom poslao u prazno i matirao Livakovića te vratio Goricu u utakmicu.

Gavranović spasio eksperiment

U 63. minuti Mamić je priznao pogrešku pa je uveo Luku Ivanušca u igru umjesto Marina Leovca i ponovno vratio Dinamo u formaciju s četiri igrača u obrani. Za to je nagrađen u 67. minuti. 

Gvardiol je proigrao Oršića loptom iza leđa obrane Gorice, a krilni napadač Dinama ubacio je loptu na pet metara od gola Kahline gdje je bio Mario Gavranović koji je zabio svoj treći gol na utakmici te tako riješio utakmicu. Do kraja nije bilo ozbiljnije prilike. 


POSTAVE:

DINAMO: Livaković; Leovac (Ivanušec 63'), Lauritsen, Theophile, Stojanović; Jakić; Oršić, Franjić, Majer, Kastrati (Gvardiol 51'); Gavranović

GORICA: Kahlina; Čabraja, Jovičić, Musa, Krizmanić; Suk; Babec; Kalik, Hamad, Špikić; Mudrinski


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više