HNL

DINAMO - INTER 3:2 Dinamo pobjegao Hajduku na 12 bodova

Foto: Pixsell

DINAMO je u 23. kolu HNL-a pobijedio Inter s 3:2 pred dvije tisuće navijača na Maksimiru i pobjegao drugom Hajduku na 12 bodova.

Golove za Modre zabili su Marin Leovac (7), Damian Kadzior (60) i Mario Gavranović (72), dok su strijelci za goste bili Antonio Bosec (39) i Komnen Andrić (90+2).

Hrvatski prvak je poveo u 7. minuti golom Marina Leovca.

Akciju je započeo Lovor Majer ubacivši u kazneni prostor, Sandro Kulenović je prsima spustio do Leovca, a ovaj natrčao na loptu i zabio za 1:0. Inter je izjednačio u 39. minuti nakon velike pogreške Dominka Livakovića koji je pogrešno procijenio let lopte. Antonio Bosec je uputio jednu dugačku loptu prema vratima Dinama, Livaković je istrčao, ali slabo reagirao i lopta se odbila od njega i završila u mreži. 

Modri su u 60. minuti stigli do nove prednosti. Leovac je ovoga puta bio asistent, a Damian Kadzior strijelac. Samo tri minute kasnije Dinamo je mogao i do trećeg gola, no Oršić je promašio kazneni udarac prebacivši vrata. Ipak, u 72. minuti Dinamo je zaključio priču. Kadzior je nakon postignutog gola upisao i asistenciju, a pogodak je zabio Gavranović.

U posljednjim trenucima susreta Komen Andrić je samo smanjio na 3:2.

Dinamo se ovom pobjedom učvrstio na vrhu ljestvice s 56 bodova, 12 više od Hajduka na drugom mjestu, dok je na trećoj poziciji Rijeka s 41 bodom. Inter je na osmom mjestu sa 17 bodova, dva više od Istre 1961 i Varaždina.

Sastavi:

DINAMO: Livaković, Moharrami, Ademi, Majer, Ivanušec, Leovac, Theophile, Gvardiol, Kulenović, Kadzior, Oršić

INTER: Frelih, Rom, Van Bruggen, Postonjski, Tsonev, Andrić, Mitrović, Savić, Bosec, Serderov, Martić
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više