Dinamo Kijev žestoko napao Fenerbahče: Pomažete ubojicama, krv je i na vašim rukama

Foto: Epa

FENERBAHČE je otišao u Rusiju na pripremni turnir, a kontroverznu odluku turskog velikana žestoko je osudio Dinamo iz Kijeva. Slavni ukrajinski klub je na svojim stranicama objavio priopćenje u kojem je naglasio da se sad krv nalazi i na rukama Fenerbahčea te da ih je Gazpromov novac ostavio bez časti i savjesti.

"Ruske granate ubijaju Ukrajince iz dana u dan, cijeli civilizirani svijet je protiv toga, a vaš klub prihvati poziv iz Rusije te sponzorira terorizam. UEFA i FIFA su izbacile Ruse iz međunarodnih natjecanja, a vi idete k njima zbog novca i igrate s agresorom.

Ništa ne može opravdati ovaj korak, nikakav novac ne može kompenzirati sramno ponašanje i putovanje ubojicama bez moralnih i ljudskih kvaliteta. Ne bojimo se reći cijelom svijetu da pomažete ubojicama da nastave svoj krvavi pohod na ukrajinskom tlu. Igrate s njima i opravdavate najveći zločin 21. stoljeća, sramite se", piše u objavi kijevskog Dinama.

Pari Premier kup se održava od 9. do 15. srpnja u ruskom Sankt-Peterburgu. Prvi rival Fenerbahčeu bit će domaći Zenit, a susret je na rasporedu sutra od 18:30.

Pročitajte više