Dinamo otima Bayernu mađarsko "čudo od djeteta"

ČELNICI Dinama maksimalno su se organizirali oko dovođenja pojačanja koja su nepohodna za njihove europske planove. Sada je gotovo sigurno da među tim prinovama neće biti zvučnih imena, ali ni velikih zvijezda na zalasku karijere.

No, Dinamovi skauti ozbiljno su "zastali" prilikom "češljanja" mađarskog tržišta gdje su gledali utakmicu između Kaposvara i Gyora.

Mirko Lulić, Zvjezdan Cvetković i Krešimir Ganjto jednogasno su odlučili da mađarski reprezentativac Tamas Priskin jednostavno mora doći na Maksimir. Radi se o izvrsnom centarforu, velikom ljubimcu Lothara Matthausa, koji ima tek 19 godina i za koje se zanimaju najveći europski klubovi.

Rođen je u Slovačkoj, a iza sebe ima već dvije godine igranja u prvoj ligi. Matthaus je mladog napadača stalno isticao kao jednu od najvećih mađarskih nogometnih uzdanica, a nakon što ga je gurnuo u prvu postavu reprezentacije u srazu s Argentinom, Priskin je postao meta bundesligaškog giganta Bayerna.

Gyor svog igrača sasvim sigurno neće dati za male novce, na što je upozorio i član uprave Dinama Siniša Jagodić.

"Kako se radi o jednom vrhunskom igraču, on će dobiti još mnogo odličnih ponuda iz inozemstva. Priskin neće stati na Dinamu ili na Bayernu, vjerujte mi. Dinamo će u narednom periodu dovesti pojačanja, to nije upitno. Naši skauti imaju pune ruke posla, ali morate znati da je to proces koji traje, naročito kad u fokusu postoji veći broj igrača. No, našoj Upravi nikako nije drago što javnost kalkulira s imenima prije nego je transfer okončan. To može biti vrlo štetno za naš posao." - kazao je Jagodić u razgovoru za Index.

Imena o kojima Jagodić govori, naime, i nisu toliko zvučna kao što se nagađalo, tako su se u Maksimiru ovih dana našli Mehmedalija Čović iz Zrinjskog i Igor Barukčić iz Sesveta.

Slično kao i Hajduk, koji sve više prostora daje igračima iz svog omladinskog pogona (u četvrtak je petogodišnji ugovor napokon potpisao Šibenčanin Krešimir Makarin), Dinamo je na trening doveo kadeta Dejana Lovrena, najtalentiranijeg igrača svog podmlatka.

Pročitajte više