Dinamo završava prvi transfer ovog ljeta. Stiže Bišćanov miljenik?

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

TONI FRUK bi uskoro trebao postati igrač Dinama! Informacija je to koja se tijekom jutra probila u medijski eter, prvo kao nekakva usputna glasina, a vrlo brzo počele su dolaziti i neslužbene potvrde kako se uistinu aktivno radi na finaliziranju tog posla.

Fruk je posljednje dvije sezone proveo u Gorici kao posuđeni igrač Fiorentine i u obje sezone na mahove je pokazivao da ima ono što je potrebno za igranje u najvećim klubovima u Hrvatskoj. Bio je standardan i u U-21 reprezentaciji kod Igor Bišćana, a sada se ukazala prilika da dođe u Dinamo.

Naime, Fruku je istekla posudba s Goricom te se formalno vratio u Fiorentinu, ali Talijani na njega ne računaju i spremni su ga pustiti. Hoće li to biti za neku simboličnu odštetu ili uz sporazumni raskid ugovora, zasad nije jasno, ali jasno je da bi se moralo dogoditi čudo da Fruk uskoro ne osvane u dresu Dinama.

Gorica ga je htjela zadržati

U nedavnom intervjuu za Index pitali smo predsjednika Gorice Nenada Črnka što će biti s Frukom, a on nam je odgovorio kako je Gorica zainteresirana za to da on ostane u klubu. Naravno, istaknuo je da je Fruk igrač Fiorentine, pa će na kraju ona imati posljednju riječ po tom pitanju.

"Mi smo u kontaktu s Fiorentinom da vidimo što se može. Nisu zasad decidirano rekli kakav će njegov status tamo biti. Mi ćemo napraviti sve ne samo da ga zadržimo na posudbi nego i da ga zadržimo i oslobodimo ugovora, pa da onda u budućnosti dijelimo zaradu od potencijalnog transfera", rekao je tada Črnko, ali očito Dinamo ima druge planove.

Ako ne bude iznenađenja, posao bi mogao i službeno biti objavljen u sljedećih nekoliko dana, ali realnije je da se to dogodi nakon Eura U-21. Bio bi to sjajan posao za Dinamo jer bi za zanemariv iznos doveo igrača koji se već dokazao u HNL-u, a istovremeno nema problem s tim da bude dio rotacije te igrač koji nije uvijek prva opcija pri izboru prvih 11.

Pročitajte više