DINAMO U LIGI PRVAKA

Dinamov golman u reprezentaciji: Na Poljud idemo sve ispraviti

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

DINAMO je danas u središtu grada organizirao druženje s navijačima i medijima uoči dvoboja s Atalantom u Ligi prvaka koji je na rasporedu u srijedu. Tamo se našao i Dominik Livaković, "jedinica" hrvatske reprezentacije.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Jasno, u fokusu pitanja bila je predstojeća utakmica. Livaković smatra kako su se za Atalantu dobro pripremili: "Gledali smo svi posljednju utakmicu protiv Genoe. Mislim da je to jedna jako čvrsta i dobra ekipa. Posebno su kvalitetni naprijed. Zapata je sigurno njihov najbolji igrač, ali moram spomenuti i Gomeza i Iličića. Sigurno će nam biti teško. Ekipa koja je bila među prve četiri u Italiji, svi znamo kakva je to kvaliteta. Ali nisu nepobjedivi, borit ćemo se i dati sve od sebe." 

Na pitanje je li se čuo s Pašalićem, kratko je odgovorio: "Malo smo se čuli i zezali. Ja sam rekao da ćemo ih dobiti, on meni isto tako. Pričali smo malo o svemu tome", dok je suparnikove ambicije komentirao s velikim samopouzdanjem: "Sigurno da će oni ići na pobjedu. Njima je to prva utakmica uopće u Ligi prvaka i sigurno im neće biti lako i mi to moramo iskoristiti. Dosta primaju golova, mi dosta zabijamo...Nadam se da ćemo im zabiti koji gol."

Nimalo ne dvoji da je u tom dvoboju i ključ cijele skupine: "Sigurno da je bitna prva utakmica, posebno zbog samopouzdanja. Ne samo tu nego i u ligi. Mislim da imamo dovoljno samopouzdanja da to možemo riješiti", a na pitanje je li Atalanta jača od Šahtara dodao je: "Mislim da se to ne može uspoređivati. Šahtar je jak na svoj način, imaju puno Brazilaca, a ja mislim da smo mi najjači."

Neizbježno je bilo i pitanje o reprezentaciji nakon njenih ogleda protiv Slovačke i Azerbajdžana. Livaković se složio s generalnom ocjenom tog ciklusa: "Da, protiv Slovačke smo odigrali stvarno odlično. Izbornik nam je rekao kako je to jedna od najboljih utakmica otkad je on izbornik. Protiv Azerbajdžana nismo bili ni blizu te razine. Imali smo problema, ali to nije alibi jer smo igrali protiv Azerbajdžana. Na kraju smo ipak prvi, sad igramo u Splitu. Sigurno da će sve biti puno i mi idemo na pobjedu."

Na kraju je dodao i kratak komentar Jadranskog derbija: "Gledao sam i mislim da je zaslužena pobjeda bodova. Drugi favorit? Ne bih o drugima pričao, mogu samo reći da je prvenstvo dugo i da ćemo se mi boriti da budemo prvi."
 

Pročitajte više