ždrijeb europa lige

Dinamov trener nije izgledao sretno: "Jedan od najtežih suparnika"

Foto: Index

DINAMO je na ždrijebanju osmine finala Europa lige izvukao Benficu. Prva utakmica je na Maksimiru 7. ožujka. Revanš je zakazan 14. ožujka na Luzu.

"Jedan od najtežih klubova koje smo mogli dobiti", procijenio je Dinamov Nenad Bjelica nakon ždrijeba u Nyonu.

Benfica se s pravom svrstava među europske divove. Portugalski velikan, s milijunima navijača diljem svijeta, s preko 80 trofeja jedan je od najtrofejnijih kontinentalnih klubova. Rekorder je prema osvajanju nacionalnih titula u vidu prvenstava i kupova. Dvaput je, između 1961. i 1962. godine, osvojila i Ligu prvaka. 

"Benfica je već godinama gigant u europskim razmjerima. Gledao sam jednu njezinu utakmicu ove sezone i zaključio da je riječ o brzoj, vrlo neugodnoj ekipi. Bit će nam jako teško", sumirao je Nenad Bjelica početne dojmove. 

Premda je djelovao pomalo neraspoloženo, Dinamov trener istaknuo je vjeru u pozitivan rezultat.

"Dobro ćemo se pripremiti. Prva utakmica je u Zagrebu pa se nadamo punom Maksimiru. Vidjeli ste što smo u stanju napraviti. Nastojat ćemo ostvariti što pozitivniji rezultat uoči uzvrata."

Nenad Bjelica, još dok je između 2013. i 2014. godine bio šef struke u Austriji Beč, iskustvo taktičke pripreme i analize stekao je u dvomeču grupne faze Lige prvaka s Portom (1:1, 0:1).

"Ne vjerujem da će nas Benfica podcijeniti. Ako će Portugalci pogledati našu sinoćnju utakmicu s Plzenom, maksimalno će biti pripremljeni za nas", zaključio je Nenad Bjelica s nadom u Benficinu eliminaciju i Dinamov plasman u četvrtfinale Europa lige.

Pročitajte više