HNL

Dinamov trener objasnio zašto je čekao sa zamjenama u derbiju

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

OSIJEK i Dinamo remizirali su u Gradskom vrtu (1:1) u velikom derbiju u kojem je aktualni prvak mogao napraviti ključni korak prema obrani naslova. 

I dok je Nenad Bjelica zadovoljan jer Osijek još uvijek ima šanse uzeti naslov, Damir Krznar kaže kako je očekivao više.

Grafika: Sofascore za IndexSport

"Očekivali smo više. U prvom poluvremenu smo definitivno bili bolji, u drugom su oni imali neke šanse, ali mi smo tražili pobjedu do kraja. Možemo biti zadovoljni ritmom utakmice, mislim da je bila jako dinamična za ovaj dio sezone", započeo je trener Modrih pa posebno pohvalio svog napadača: "Petković je naš playmaker i igrač koji dobro izvlači zadnju liniju i razigrava. Ideja je bila da on to radi i da iskoristimo Ademija koji ima osjećaj za dubinu."

Na pitanje zašto nije prije uveo zamjene odgovorio je: "Prepoznali smo da nam igrači padaju i da treba svježe krvi, ali vjera koju imate u igrače vas tjera da pričekate sa zamjenama. Odgađao sam baš zbog toga da dođemo do drugoga gola. Kad su igrači bili na pravoj rezervi, onda smo reagirali i mijenjali."

Ipak, ne sumnja u konačni Dinamov trijumf. "Imamo široki roster koji će bez problema odraditi zgusnuti raspored. Nećemo padati", zaključio je.

Dinamo uoči samog finiša ima dva boda prednosti i utakmicu manje, ali i nešto teži raspored do kraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više