Dinamovci čarterom na dan derbija lete u Zagreb na izbore?

KAO ŠTO je poznato, NK Dinamo se nakon uzvratnog ogleda finala Kupa protiv Hajduka koje se igra u četvrtak ne vraća u Zagreb već će se za posljednje kolo HNL-a  u nedjelju, protiv iste momčadi, pripremati u gradu pod Marjanom. No, postoji mogućnost da Dinamovci na dan utakmice dođu charterom u Zagreb i obave glasanje u drugom krugu lokalnih izbora. 

"Za sada nismo definirali tehničke detalje. Potrudit ćemo se da izvrše svoju građansku dužnost, to je sve što vam u ovom trenutku mogu reći", rekao je za Index član Uprave NK Dinama Siniša Jagodić.

Špekulira se da zapravo Dinamo tako želi dati potporu aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću, obzirom na činjenicu da su već javno pozivali građane da glasuju za kandidata SDP-a.

"Klub je dao podršku gospodinu Bandiću, mnogi u klubu su osobno dali podršku. Ali, to što ćemo se mi potruditi da omogućimo igračima i vodstvu svoje građansko pravo i obvezu, to je u organizaciji kluba. To nema apsolutno nikakve veze sa gradskim novcem niti s novcem gospodina Bandića", tvrdi Siniša Jagodić.

Iz SDP-a poručuju da kanidat Milan Bandić "ima pametnijeg posla nego baviti se organizacijom charter leta iz Splita u Zagreb". 

Radi li se o novcu poreznih obveznika ili o privatnom novcu nekoga od uključenih u ovu priču, za sada nije jasno. Treba svakako podsjetiti da Dinamo djelomično siše novac "iz gradske sise" pa dođe li do "modrog leta iz Splita u Zagreb i nazad" svakako bi valjalo jasno definirati čijim je novcem plaćeno to obavljanje građanske dužnosti.

M.Š.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

Pročitajte više