Dinamove navijače na terenu Mandžukić spašavao od policije

USPRKOS svemu što je Ante Miše napravio na Poljudu, Hajdukova utakmica sezone igrala se - u Šibeniku. A Šibenik je uoči i za vrijeme derbija s Dinamom "pod opsadom" navijačkih skupina. Osim domaćih Funcuta koji su bodrili Šibenčane, u grad su stigli i pripadnici Torcide i Bad Blue Boysa.

Stadion na Šubićevcu počeo se puniti oko sat vremena ranije, a na tribinama je bilo oko 1000 Dinamovih navijača. Stigli su i pripadnici Torcide, koji su, rekao je prije susreta direktor Šibenika, dobrodošli poput svih ostalih navijača. Ali, bez svojih transparenata. "Naravno da Hajdukovi navijači mogu doći na utakmicu i bodriti Šibenik, ali na tribinama neće smjeti isticati svoje transparente", poručili su Šibenčani, koji su ipak željeli zadržati fokus na ekipama koje su istrčale na teren.

Naravno da u takvom navijačkom okružju dan nije mogao proći bez incidenata: u jutarnjim je satima na šibenskoj rivi pretučen jedan navijač Dinama, a puno veći incident izbio je u Nadinu kraj Zadra gdje su policajci u posljednji čas uspjeli zaustaviti vjerojatno dogovoreni obračun Torcide i BBB-a. Masovna tučnjava u kojoj je sudjelovalo stotinjak navijača trajao je nekoliko minuta, a onda je policija uspjela razdvojiti Torcidu i BBB-e, te su zatvorili i benzinsku pumpu na kojoj je došlo zbog tučnjave.

Nastavilo se i za vrijeme utakmice, a glavni akteri bili su Bad Blue Boysi. Dinamovi navijači pred kraj prvog poluvremena sukobili su se s pripadnicima specijalne policije koji su ih morali zaustaviti u pokušaju da preskoče na susjednu tribinu, preko koje bi im bio otvoren put do terena. Naguravanje je trajalo oko 15 minuta, ali specijalci su ipak uspjeli primiriti Dinamove navijače.

No, Boysi nisu mogli mirovati ni dok su njihovi miljenici slavili svoju pobjedu na Šubićevcu; Jurčićevi dečki nakon utakmice su došli navijačima baciti svoje dresove i majice, nakon čega se manja skupina Dinamovih navijača potukla među sobom jer se nisu mogli dogovoriti tko će dobiti slavljenički dres kao suvenir. Neki Dinamovi navijači, koji su u Šibenik došli s transparentom "Sloboda Branimiru Glavašu!", nakon toga su se ipak našli na terenu; policija navodi da su pali sa zida pokušavajući doći do dresova. Mario Mandžukić je morao intervenirati kod policajaca i smirivati navijače, koji su zatim prepraćeni izvan Šubićevca.

P.V./D.R.
Foto: Nikša Stipaničev, Jakov Prkić, Nenad Dugi / CROPIX 

Pročitajte više