UEFA YOUTH LEAGUE

Dinamovi klinci nakon velike drame ušli u osminu finala Lige prvaka

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

DINAMOVI juniori su se u dramatičnoj utakmici na Hitrec-Kacijanu protiv moskovskog Lokomotiva plasirali u osminu finala omladinske Lige prvaka. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, a Zagrepčani su prošli nakon boljeg izvođenja penala (5:4).

Dinamo je bolje otvorio susret i poveo već u 13. minuti golom Leona Šipoša. Do poluvremena je moglo biti dva ili tri gola razlike, ali prvo u 28. minuti Antonio Marin nije uspio završiti krasnu solo akciju, a na isteku prvog dijela veliku priliku imao je i Mario Čuže.

Jedino što je ruska momčad odigrala u prvih sat vremena bila je krasna kombinacija Petrova i Fajzulina, ali je Fajzulin iz čiste šanse pucao pokraj gola. Dinamo je ponovno stisnuo i propustio dvije lijepe poluprilike, da bi Lokomotiv u 69. minuti dobio kazneni udarac.

Horkaš je neoprezno srušio Sulejmanova, ali se iskupio i obranio penal Titkovu. I kad je izgledalo da će Dinamo sačuvati svoju prednost, Rusi su izjednačili u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Jedan Dinamov stoper zaspao je u obrani i omogućio Rusima da izbjegnu zaleđe, lopta je došla do Fajzulina na drugoj stativi na kojoj je bio potpuno sam i lagano je zabio u prazan gol.

Iako ih je gol šokirao, Dinamovi igrači bili su maksimalno koncentrirani pri izvođenju penala. Pogodili su svih pet, a tragičar Lokomotiva bio je Osnov koji je promašio u četvrtoj seriji.

Dinamo se tako plasirao u osminu finala gdje su već Atletico, Barcelona, Liverpool, Porto, Ajax, Hoffenheim, Real i Manchester United, a ostali potencijalni protivnici znat će se nakon što završe ostale utakmice 1/16 finala.

Pročitajte više