Dino Rađa novi predsjednik Splita CO

DINO RAĐA od danas je novi predsjednik Košarkaškog kluba "Split Croatia osiguranje", aktualnog prvaka Hrvatske.

Rađu je, na prijedlog dosadašnjeg predsjednika Branka Roglića, za predsjednika kluba u slijedećem četverogodišnjem mandatu jednoglasno izabrala Skupština kluba. Skupština kluba broji 30 članova, a današnjem sastanku nazočno je bilo njih 26.

Na prijedlog dosadašnjeg predsjednika Roglića imenovan je i novi predsjednik Skupštine. Na to je mjesto, umjesto Ivice Škarića, došao Zoran Grašo.

Nakon imenovanja za predsjednika, Dino Rađa je najavio kako će njegov prvi suradnik biti Velimir Perasović, koji je predložen za novog sportskog direktora, s obzirom da je to mjesto ostalo upražnjeno nakon što se prije dva mjeseca povukao Rato Tvrdić. Imenovanje Perasovića na mjesto sportskog direktora treba biti potvrđeno od Upravnog odbora, kojega će imenovati predsjednik kluba u skoroj budućnosti.

O članovima Upravnog odbora Rađa je rekao da će najprije razgovarati sa svim dosadašnjim članovima i ponuditi im suradnju.

"Pokušat ćemo objediniti sve ljude u klubu i pokušati napraviti respektabilnu momčad. Nakon što obavimo uvid u ovogodišnji proračun, vidjet ćemo s kolikim novcima raspolažemo i koje igrače možemo dovesti. Najvažnije je ipak imenovanje novog trenera. U razgovorima smo s nekim ljudima, no o imenima je još uvijek rano govoriti", kazao je Rađa.

Velimir Perasović kazao je kako će u novoj sezoni nastupiti ambiciozno, jer momčad treba pobjeđivati, a ne samo igrati i klub treba pokazati da ima "konja za utrku".

Na današnjoj skupštini nazočni su bili i bivši igrači kluba Toni Kukoč, Goran Sobin, Damir Tvrdić, Josip Vranković i Žan Tabak.

Pročitajte više