Dionice Manchester Uniteda povučene s burze

AMERIČKI tajkun Malcolm Glazier je nakon preuzimanja Manchester Uniteda razbjesnio navijače "crvanih vragova" odlukom da se dionice kluba nakon 14 godina povuku s burze.

Ovakav razvoj situacije je bio očekivan nakon što je američki milijarder Malcom Glazier preuzeo klub. Skidanje dionica s burze znači da će preostali mali dioničari kluba moći trgovati dionicama samo međusobno i to u privatnosti.

Amerikanac posjeduje 97,3 posto dionica Manchester Uniteda, a očekuje se da će premašiti postotak od 97,6 posto, što bi značilo da može otkupiti i ostatak kluba te na taj način u potpunosti raditi s klubom što ga je volja.

U ponedjeljak je rok do kada je dioničarima dozvoljeno trgovati s preostalim dionicama, a tada će se i precizirati Glazierov udio u klubu.

Glazier je preuzeo klub sredinom svibnja za 790 milijuna funti, a sam je izjavio da o nogometu "pojma nema" i da nikada nije prisustvovao nogometnoj utakmici.

Vlasnik je "nogometnog" kluba Tampa Bay Buccaneersa, s kojim je 2003. godine osvojio Super Bowl.

Navijači "crvenih vragova" su razočarani jer je Man Utd oduvijek bio poznat kao klub koji se financijski održavao prodajom zvijezda koje su u klubu razvile u svjetski poznate igrače.

Boje se da će Glazier podići cijene karata i na klubu samo zaraditi te iz njega "isisati" novac, što bi ovaj planetarno poznat klub moglo uništiti.

Pročitajte više