Direktor Rennesa u Splitu pregovara sa Štimcem i Pašalićem!

IAKO su francuski skauti bili popilično sramežljivi s komplimentima, ali i ponudom za Niku Kranjčara, izgleda da se ipak radilo o "lažnjaku". Jer, kako Index doznaje, direktor Rennesa Pierre Dreossi osobno je u popodnevnim satima stigao u Split kako bi finalizirao pregovore s Nikinim ulagačima, Igorom Štimcem te Franjom Pašalićem, ali i odvjetnikom Emilom Žgurom.

Dosadašnji tijek događaja u vezi vrlo izglednog odlaska Kranjčara u Championat javnosti je više manje-poznat i činilo se kako Splićane neće zadovoljiti ponuđen iznos od gotovo četiri milijuna eura.

No, kako nam još prije nekoliko dana naglasio Žgur, od realne cijene neće se odustati, već će se čekati poboljšanje uvjeta nekog od pet zainteresiranih klubova.

Žgura smo u utorak navečer uhvatili na putu za ljubljanski aerodrom odakle kreće avion za Split.

"Menadžer Predrag Rački koji zastupa Rennes obavijestio me da su oni stigli u Split već oko pet popodne, no ja ću sletjeti tek oko pola noći. Prisustvovat ću pregovorima, to je moja dužnost. Dalje ćemo sve vidjeti." - jasan je Žgur.

Znači li susret u gradu pod Marjanom nužno da su Francuzi dovoljno zaintrigirani, pa će nova ponuda konačno dosegnuti famoznu "realnu" cijenu od oko 5 milijuna eura?

"Špekulacije me ne zanimaju. Svi oko mene sve znaju, samo ja ništa ne znam. O cijeni i imenima klubova nije profesionalno razgovarati. Ali tko se može nositi s vašim novinarskim bombama? Niko je moje dijete. Možda ne biološko, ali najbolji sam prijatelj njegovih roditelja, i samo zbog toga sve ovo činim. No, obećajem vam, Niko Kranjčar je moj prvi i zadnji izlet u nogomet." - požalio nam se odvjetnik.

Kako smo ovih dana u stalnom kontaktu, s Žgurom smo nastavili igru pogađanja. Na taj je način otpala Mallorca, pa rekosmo, možda eliminiramo i špekulaciju o ponudi Deportiva što glasi na čak 5,5 milijuna eura?

"Ostajem pri svom. Pet klubova i dalje je u igri, o svemu drugome je rano govoriti dok se ne preciziraju detalji. Mi imamo svoje uvjete, osim financija, zahtijevamo i da Niko igra. Kad na ruke dobijemo ponudu na papiru, odlučit ćemo što i kako." - zaključuje Žgur.

D.R.

Pročitajte više