koronavirus u sportu

Divlji švicarski gazda zbog korone rastjerao momčad: Ovo je viša sila

Foto: Gulliver / Getty Images

CHRISTIAN CONSTANTIN, vlasnik švicarskog prvoligaša Siona, dugom popisu svojih skandaloznih poteza dodao je još jedan.

Arhitekt koji je Sion kupio 2003. od tada je trenere mijenjao 44 puta, a dvaput je i sam preuzimao klupu. 

Za to vrijeme je: tukao suce, bio kažnjavan oduzimanjem 36 bodova jer je kršio zabranu transfera, ucijenio glavu suca, a njegov zadnji ispad koji je odjeknuo svijetom je kada je prije dvije i pol godine u televizijskom prijenosu cipelario novinara koji je ranije kritizirao njegovo primitivno ponašanje.

Constantini je pandemiju koronavirusa iskoristio za novi nevjerojatan potez. Pismom je obavijestio osam zvijezda svoje momčadi; Pajtima Kasamija, Alexa Songa, Ermira Lenjanija, Xaviera Kouassija, Seydoua Doumbiju, Mickaela Facchinettija, Christiana Zocka i Birama Ndoyea da klub s njima raskida ugovore. 

Ovo je napravio zato što odmah nisu odgovorili na mail koji im je samo par sati ranije poslao, u kojem je od njih tražio da se očituju o mjerama koje klub uvodi zbog prekida sezone uzrokovanog koronavirusom. Točnije, tražio je da pristanu na smanjenje plaća.

Igrači nisu mogli vjerovati što su ubrzo zatim dobili i govore da su se samo htjeli savjetovati oko nečeg tako važnog s odvjetnicima i menadžerima. 

Constantin svoj potez pravda "višom silom", kako naziva pandemiju koronavirusa. "Zbog nje smo ostali bez svih prihoda. Zabranjeno nam je da dajemo posao nogometašima, a njima je zabranjeno raditi ga."

Pročitajte više