Đorđevića iznervirao kineski novinar: "Ti to ionako ne bi razumio''

Foto: Guliver Image/Getty Images

SRBIJA je dominantno ušla i u drugi krug Svjetskog prvenstva u Kini. U prvoj utakmici drugog kruga razbila je Portoriko 90:47 i tako osigurala četvrtfinale.

Danas je opet od prve do zadnje minute pokazivala svoju klasu pa ne čudi što ju mnogi smatraju glavnim favoritom za zlato.

Petorica igrača Srbije završila su s dvoznamenkastim učinkom, a najefikasniji je bio Nemanja Bjelica s 18 poena koji je ulovio i šest skokova.

Sljedeću utakmicu igra prekosutra protiv Španjolske, vjerojatno za prvo mjesto u skupini i lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Nakon utakmice izbornik Srbije je odradio presicu, a Đorđevića je nekim čudnim pitanjima iznervirao jedan kineski novinar.

Najprije je novinar pitao zašto Đorđević nije održao trening prije utakmice protiv Portorika.

''Kad završite svoju utakmicu u 21 sat, vratite se u hotel u ponoć, završite pakiranje u jedan ujutro, u šest ujutro odete na autobus za aerodrom i imate dva sata vožnje do tamo, pa dva sata leta, pa opet sat i pol autobusne vožnje. Stignete na ručak u hotel u 14.30, a organizacija vam da trening u 16 sati. Samo lud trener bi pustio igrače da izađu na parket u takvoj situaciji'', oštar je bio Đorđević.

Kako ćete se spremiti za Španjolsku?

''Ja mislim dobro. Nadam se dobro'', kratko je rekao Đorđević, ali Kinez nije bio zadovoljan odgovorom pa je pitao kako se Srbija taktički misli spremiti za Furiju. Tu je Đorđević izgubio živce.

''Ne, nije vrijeme da pričamo o taktici, a i ne vjerujem da bi ti to uopće razumio. To je komplicirano, jako komplicirano.''

Pročitajte više