Dončić ili LeBron igrat će uz Čudovište s rasponom ruku od 234 cm?

Foto: Profimedia

BOL BOL odigrao je za Orlando Magic najbolju sezonu svoje dosadašnje NBA karijere. Unatoč tome franšiza s Floride odlučila ga je otpustiti. Zainteresiranih za dovođenje ima, a kao najizgledniji kandidati spominju se Los Angeles Lakersi LeBrona Jamesa i Dallas Mavericksi Luke Dončića.

Bol, kojeg je suigrač iz Orlanda Terrence Ross opisao kao "Čudovište" i rekao da "nitko nikad nije vidio da netko igra košarku poput njega", u NBA ligu je stigao kao 44. izbor drafta 2019. godine. Sin je preminule NBA legende Manutea Bola, uz Gheorghea Muresana najvišeg košarkaša koji je ikad zaigrao u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Obojici je izmjerena visina od 231 centimetra.

Bol Bol je nešto niži od oca. Visok je 218 cm, težak jedva 100 kg, no ima raspon ruku od 234 centimetra. Nakon nezapažene tri sezone u Denver Nuggetsima, u prošloj je odigrao najveći broj utakmica u karijeri (70), s najvećim prosjekom minuta po susretu (21.5). I ostale statističke kolone bile su mu rekordno dobre. Sezonu je završio s 9.1 košem, 5.8 skokova, 1.0 asistencija i 1.2 blokade po utakmici.

Pročitajte više