Dončić ozlijeđen izveo čudo protiv NBA prvaka

Foto: Profimedia

BALKANSKI superstarovi NBA lige i noćas su nastavili dvoboj, premda nisu igrali jedan protiv drugog. Nikola Jokić je vodio Denver do pobjede nad Washingtonom (118:104) s 31 košem, 12 skokova i 7 asistencija te je tako srušio Luku Dončića, koji je do sada predvodio ligu po utakmicama s učinkom 30/10/5 u najvažnijim kategorijama.

No, Luka Dončić je u reprizi prošlogodišnjeg finala Zapada i u dramatičnom porazu Dallasa od aktualnog prvaka Golden Statea (127:125) ostvario pothvat, i to ozlijeđen. Nakon što je propustio pet utakmica zbog ozljede bedra, još uvijek nezaliječen morao je igrati protiv Warriorsa jer je u pitanju bio meč suparnika za play-off.

Dončić nezaliječen bio najbolji strijelac i asistent utakmice protiv prvaka te ostvario povijesni pothvat

Dončić je usprkos ozljedi, porazu, lošem šutu iz igre (11/27) i posebno za tricu (2/10), od čega je promašio dva šuta na samom kraju, ubacio 30 koševa. Tako nije bio samo najbolji strijelac utakmice protiv aktualnog NBA prvaka nego mu je to bila čak 41. utakmica sezone s najmanje 30 poena, čime je postao prvi igrač u povijesti Mavsa kojem je to uspjelo. To nije bilo sve sjajno što je napravio u ovom meču. Bio je i najbolji dodavač utakmice sa čak 17 asistencija, a dodao je i 7 skokova.

Stephen Curry vodio je Golden State do pobjede s 20 poena i 13 asistencija, među kojima je i ona Draymondu Greenu za ključnu tricu na kraju. Jonathan Kuminga briljirao je s klupe. Bio je najbolji strijelac Warriorsa s 22 poena i šutom 9/11.

Mavsi su bez ozlijeđenog Kyrieja Irvinga izgubili važnu utakmicu od izravnih suparnika za doigravanje jer su Warriorsi ovom pobjedom došli do prednosti 2:1 u međusobnim utakmicama. Dallas je ujedno ovim porazom pao na ispod 50 posto uspješnosti ove sezone, dok pokušava izbjeći play-in na Zapadu. 

Pročitajte više