LUKA DONČIĆ

Dončić promašio šut za pobjedu u još jednoj rekordnoj večeri

Foto: Getty Images

NEVJEROJATNI Luka Dončić ostvario je deseti triple-double sezone, prema čemu je vodeći u NBA ligi, a time je srušio i klupski rekord koji je s devet držao Jason Kidd.

"Nije me briga za to", kratko je prokomentirao Dončić, koji je utakmicu završio s 39 koševa, 12 skokova i 10 asistencija. To mu je već osmi triple-double koji je oplemenio s barem 30 poena. Prije 21. rođendana LeBron James imao je dvije takve utakmice, a nitko drugi u povijesti nijednu.

Razlog za rezigniranost Luke u odgovoru na pitanje o rekordu leži u porazu i nekolicini pogrešaka koje je napravio u samoj završnici. Charlotte Hornetsi slavili su u Dallasu 123:120 nakon produžetka.

U posljednjoj minuti regularnog dijela utakmice Dončić je izgubio jednu loptu i promašio dvije trice, među kojima i onu sa sirenom za pobjedu. 

Iz igre je šutirao 14/32, što je vrlo dobrih 44%, ali pritom je postavio dva osobna rekorda. Nikad u NBA karijeri nije ispucao toliko lopti niti ih je toliko promašio.

Za pobjedu Hornetsa najzaslužniji je bio Terry Rozier s 29 koševa, osam asistencija i šest skokova, a Devonte Graham zabio je 27 uz 13 dodavanja. U izostanku Kristapsa Porzingisa i Tima Hardawaya Jr., najopasniji Dončićev suigrač bio je Nijemac Maxi Kleber s učinkom karijere od 24 koša.

Pročitajte više