Dortmund pregazio Stuttgart, Aubameyang najbolji strijelac Europe

Foto: Guliver Image/Getty Images

DORTMUNDSKA  Borussia uvjerljivo je i očekivano sa 4:1 pobijedila Stuttgart i zadržala veliku prednost na drugom mjestu Bundeslige, a osim ovih četiri gola, po prikazanoj igri ''žuto-crni'' mogli su zabiti i dvostruko više pogodaka.
 
Borussia je sve riješila u prvih 20 minuta igre golovima Castra i Aubameyanga, a nakon što su gostu ipak smanjili, autogol Niedermeiera i drugi gol Aubameyanga stavili su stvari na svoje mjesto.
 

Aubameyang je sa 17 golova povećao prednost na vrhu liste strijelaca ispred Lewandowskog koji je zabio 14, a sjajni Gabonac od danas je vodeći u trci za europsku Zlatnu kopačku.
 
Sa 17 golova i 34 boda napadač Borudsije prestigao je Šahtarovog Brazilca Alex Teixeira.
 
Također, Aubameyang je najbolji u Europi kad se računaju i sve natjecateljske utakmice u Ligama petice s ukupno 25 golova. Iza njega su Lewandowski i Muller s po 20 te Luis Suarez s 18.
 
U derbiju kola Bayer Leverkusen i Schalke su odigrali 1-1. Gosti su poveli golom Erica 'Choupo-Motinga u 50. minuti, a bod 'apotekarima' donio je Sascha Riether pogodivši u 85. minuti vlastitu mrežu.

Dario Krešić je utakmicu pratio s domaće klupe, dok je Tin Jedvaj izvan stroja zbog ozljede. U nedjelju je odigran i susret između Augsburga i Wolfsburga, a završio je bez golova.

Na ljestvici vodi Bayern sa 40 bodova, Borussija Dortmund ima 32, a na trećem mjestu je Wolfsburg sa 25 bodova.

 
 
 
 

Standings provided by

 

Pročitajte više