Dos Santos: Vratit ću se na tron s tri pobjede, počinjem u Zagrebu

Foto: Index

SAMO nas nešto više od dva tjedna dijeli do UFC-ovog spektakla u Zagrebu. Kako se bliži prvi event najjače svjetske borilačke promocije u Hrvatskoj, tako sve češće možemo čitati najave glavnih zvijezda, među njima i bivšeg prvaka Juniora dos Santosa.

“Cigano” će se u glavnoj borbi večeri susresti s Benom Rothwellom koji je favorit u očima kladionica. No, to ne obeshrabruje bivšeg šampiona koji u 2016. želi odraditi tri dvoboja i vratiti se na tron. Zagreb je, kaže, pravi početak.

“Smatram da posjedujem kvalitetu biti ponovno UFC prvak. Stvarno vjerujem u to. Trenirao sam naporno i spreman sam”, rekao je Dos Santos u intervjuu za brazilske medije uoči posljednjeg tjedna priprema.

Problem mu je u protekle dvije godine radio i prerijedak tempo nastupa. Naime, u poslijednje dvije godine Brazilac je nastupio tek dva puta. Svladao je našeg Stipu Miočića 2014. godine, a poražen je od Overeem krajem 2015. Sada je sretan jer mu je meč zakazan već u travnju.

“Moja namjera je ove godine boriti se tri puta. Koliko god mi to zdravlje dopušta. Vjerujem da je neophodno da se borac češće bori, ukoliko želi biti uspješan. Frekvencija nastupa je naprosto potrebna. Zato ću pobijediti u Zagrebu i nadam se vrlo skoro ponovno nastupiti”, zaključio je Cigano.

Pročitajte više