"DOSTA JE BILO" Veliki Gigi otkrio dan kad odlazi

Foto: Twitter

IAKO je u karijeri osvojio više od 20 trofeja, bio svjetski prvak s Italijom, osam puta prvak Italije, pobjednik Kupa Uefa, legendarni vratar Juventusa Gianluigi Buffon čak je triput poražen u finalima Lige prvaka.
 
U danima kad smo oplakali odlazak legendarnog Osmog kralja Rima, bila bi kozmička pravda da jedan drugi velikan i Francescov vršnjak u smiraju veličanstvene karijere dosegne svoj zasluženi uspjeh. Gigi je čovjek koji živi nogomet. Na odmoru ne može izdržati da s lokalnim klincima ne stane među vratnice, nije mu problem igračima kojima može biti otac, a koji ga gledaju kao božanstvo, darovati dres i udijeliti savjet.
 

Suigrači i navijači Juvea ga obožavaju, rivali i protivnički navijači cijene. Za Gigija nikad nitko nije rekao krivu riječ, niti je mu je veličanstvena karijera ostala umrljana čak i najbenignijom aferom. Gigi je nogomet u punoj njegovoj suštini. I svim ljubiteljima ove prekrasne igre, navijali za Real ili Juventus, sigurno je na kraju kardifskog finala bilo žao što jedan od najvećih nije ispunio svoj san. No, i to je nogomet.
 
Nakon posljednjeg poraza u Cardiffu nije mogao sakriti suze. Toliko je želio taj "klempavi" trofej, ali ponovo nije uspio. Prije 14 godina Juve je izgubio od Milana, prije dvije godine od Barcelone, a u subotu od Real Madrida.
 
"Možda ću imati još jednu priliku. Još uvijek imam ugovor na jednu sezonu. Međutim, bit će teško iduće sezone biti bolji nego ove. Ove sezone smo bili fantastični, ali nismo uspjeli podići trofej Lige prvaka," kazao je Buffon.
 
"Više puta sam se pitao što me tjera da još uvijek branim. Da sam osvojio Ligu prvaka možda bih već odustao, ovako u meni ima još dovoljno motiva i gladi za trofejima," priznao je.
Ipak, poraz u finalu Lige prvaka od Reala ostavio je traga i veliki Gigi dao je naslutiti da se kraj sprema.
 
''Vjerojatno, ma sigurno ću se umiroviti nakon SP-a u Rusiji sljedeće godine. 99,9 posto će biti tako. Do tada me čeka još jedna intenzivna sezona s vrlo važnim ciljevima. Nakon toga mislim da je došlo vrijeme da kažem 'bilo bi dosta'", otkrio je Buffon i vjerojatno je rasplakao brojne navijače i poklonike. No postoji i opcija da Grande Gigi i promijeni planove.
 
"S predsjednikom Andreom Agnellijem dogovorio sam se da ako osvojimo Ligu prvaka, onda ću ostati još jednu sezonu i pokušati osvojiti FIFA Klupsko svjetsko prvenstvo i druge trofeje".
 

Pročitajte više