TRANSFERI

Doznajemo: Hajduku nude milijune za Palaversu, ali otac ga još ne želi prodati

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

PRIČA ANTE PALAVERSE, najvrjednijeg mladića kojeg na tržištu trenutno ima splitski Hajduk, nalikuje priči koju je na Poljudu prošao Mario Pašalić, danas hrvatski reprezentativac, igrač Atalante, a prije svega vječni Hajdukov navijač.

Pašalić je kao tek punoljetan mladić, koji je nakon dolaska iz kaštelanskog GOŠK-a u Hajduk htio duže ostati i razvijati se na Poljudu, na koncu u suzama napustio klub. U Hajduk je stigao kao desetogodišnjak, prošao je sve mlade uzraste i sa 17 godina zaigrao u prvoj ligi. S dva gola srušio je Dinamo. Hajduk je njegov izvanserijski talent brzo prodao Chelseaju, kako bi splitski klub mogao financijski opstati. Pašalić je u suzama otišao iz Splita. 

Danas europski nogometni moćnici iz Hajduka žele odvesti 18-godišnjeg Antu Palaversu. Informaciju je danas službeno potvrdio i klub s Poljuda.

Novinar Sky Sporta Gianluca di Marzio prvi je objavio da Manchester City za mladog veznjaka nudi čak osam milijuna eura odštete. Kupili bi ga odmah, ali bi prema informacijama Indexa Palaversa ostao na posudbi u Hajduku sve do ljeta 2020. 

Otac isključio mobitel, želi da Ante stasa u Hajduku 

"Manchester City je pokazao interes za našeg igrača Antu Palaversu i u ovom trenutku možemo samo potvrditi da su uspostavljeni kontakti", objavio je klub putem glasnogovornika.

Za Hajduk, radi se o velikom poslu i velikom iznosu. No, ako se pita Antu i njegovu obitelj, za takav transfer je prerano. Prema izvorima bliskim splitskom klubu, Antin otac ima sličan stav kao nekad otac Marija Pašalića. 

Ivan Palaversa sam vodi karijeru svog sina. Želi da Ante bude u Splitu dok ne stasa, barem do svoje 22. godine. 

No Palaversi je tek 18, a City navodno nudi osam milijuna eura, s tim da bi igrača ostavio na posudbi u Hajduku sve do ljeta 2020. godine. U tom bi slučaju Palaversa postao drugi najskuplji igrač u povijesti Hajduka, nakon Nikole Vlašića, kojeg je Everton posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka 2017. platio 10,8 milijuna eura.

Palaversa je jedan od ključnih igrača hrvatske U-19 reprezentacije. Za Hajduk je u HNL-u odigrao svega 14 utakmica. Službeno još nema agenta, a njegov otac Ivan isključio je mobitel otkad se pročulo za interes kluba iz Manchestera.

 

Pročitajte više