Dragan Aleksić neprijelazna prepreka za KK Zagreb

U PREDZADNJEM susretu devetog kola Goodyear lige susreli su se Zagreb i Borac Nektar. Zbog kazne koju je Zagreb dobio radi nereda na utakmici protiv Crvene Zvezde, utakmica je odigrana pred praznom dvoranom.

Igrači koji su započeli utakmicu bili su Vidaković, Miljković, Pehar, M. Tomas i Perinčić za Zagreb, a Vujasinović Aleksić, Crouse, Kojadinović i Damjanović za Borac Nektar.

Odmah na početku utakmice Borac Nektar preuzima totalnu inicijativu. Zagrebov prvi koš iz igre pogađa Vidaković nakon 4 minute i 56 sekundi igre. Aleksić je bio najbolji igrač prve četvrtine. Držao je sve konce u igri, a na kraju prve četvrtine već je postigao 10 koševa, od čega dvije trice. Prva četvrtina završila je rezultatom 11:29.

U drugoj četvrtini Miljković i Tomas su pokušavali vratiti Zagreb u igru i to im je uspjelo sredinom četvrtine, ali Borac se brzo budi i opet odlazi na veću razliku. Drugu četvrtina završava sa 39:50.

Nakon prve dvije četvrtine najbolji strijelci bili su Aleksić (16 poena), I. Tomas (13 poena), Crouse (10 poena) i Miljković (10 poena).

U trećoj četvrtini Meksikanac s američkim državljanstvom, David Crouse, započinje svoj show. Zahvaljujući njemu i Aleksiću Borac u jednom trenutku odlazi čak i do vodstva od 20 razlike. Ipak, Zagreb se krajem četvrtine budi i treća četvrtina završava plus 14 u korist Borca. Rezultat je bio 59:73. Do tog trenutka Aleksić je zabio 25 poena, a Crouse 22 poena.

U zadnjoj četvrtini ništa se posebno nije promjenilo. Zagreb je pokušavao, ali nije uspio. U zadnjoj četvrtini petu osobnu dobili su Blagojević iz Borca i Joško Garma iz Zagreba. Na kraju utakmice semafor je pokazivao 76:87. Zaslužena pobjeda Borca.

Na kraju utakmice najbolji strijelci bili su Aleksić i Crouse sa 28 poena te Miljković i I. Tomas sa 16 poena.

Crtice sa pressice

Damir Miljković izjavio je da je Borac Nektar neugodna šuterska ekipa i da su glavni igrači Zagreba podbacili.

Trener Borca, Drago Karalić, izjavio je kako je ovo najbolja momčad otkad on vodi momčad i da je najvjerojatnije razlog pobjede Borca, osim njihove jako dobre igre, Zagrebov začuđujuče loš šut za tri poena (1-11). Na kraju svega je Drago Karalić dodao da je to možda samo bio loš dan Zagreba.

Trener Zagreba, Dražen Anzulović, nije očekivao mlitavost i katastrofalan šut kod svojih igrača. "Tomas, Perinčić i Morić bili su nedovoljno pripremljeni, a protok lopte bio je jako loš. Da smo igrali tri dana mi Borca ne bi pobijedili.", izjavio je Dražen Anzulović

Pročitajte više