Dramatična pobjeda Tudorovog Marseillea u utakmici s pet golova

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Marseillea svladali su Toulouse 3:2 u utakmici 24. kola francuskog prvenstva. Do nove pobjede je momčad Igora Tudora došla preokretom poslije zaostatka iz treće minute, nakon što je povezala tri gola. U dramatičnoj završnici primila je još jedan pogodak, no na kraju je slavila i stigla do nove pobjede i pet bodova zaostatka za vodećim Paris Saint-Germainom.

Domaćin je poveo već na startu utakmice golom Thijsa Dallinge i do kraja poluvremena držao to vodstvo. U nastavku su nogometaši Marseillea okrenuli rezultat s tri gola, a strijelci su bili Chancel Mbemba (52.), Cengiz Under (59.) i Nuno Tavares (78.). Tri minute prije kraja Ado Onaiwu je smanjio na 2:3 ugrozivši pobjedu OM-a, no Marseille je do kraja susreta sačuvao pogodak prednosti.

Ovom pobjedom Marseille se vratio na drugo mjesto, na kojem ima pet bodova manje u odnosu na prvog favorita prvenstva. Tu prednost PSG je zadržao u još dramatičnijoj utakmici protiv Lillea, u kojoj je do 87. minute gubio 2:3, a onda slavio 4:3 nakon što je Kylian Mbappe izjednačio, a Lionel Messi u 95. minuti pogodio iz slobodnog udarca za pobjedu.

 

Pročitajte više