Drviš: I dalje dobivam ponude, ali me boks više ne zanima

BIVŠI svjetski boksački prvak Stipe Drviš nedavno se oprostio od profesionalnog boksa nakon što je poražen u meču za obranu naslova od Dannyja Greena. U intervjuu za borilački portal Profightstore otkrio je da je i dalje meta brojnih boksačkih menadžera koji bi htjeli da ponovno navuče rukavice.

S obzirom na tvoju strarost, u boksu si mogao biti aktivan još najmanje četiri ili pet godina. Zašto si se povukao tako rano?
 

"Stigao sam do vrha i svega mi je bilo dosta!  Postigao sam što sam želio te izgubio motivaciju.  Iz boksa se treba na vrijeme povući jer to nije nimalo zdrav sport.  Ja sam, na svu sreću, izašao iz toga zdrav i materijalno osiguran."
 
Javnost je  vrlo podijeljena po pitanju tvog posljednjeg meča u Australiji?  Misliš li da si mogao bolje odraditi taj meč?
 
"U Australiju sam otišao samo zbog novca jer su me moji menadžeri prodali.  Zarada je bila dobra, a o detaljima ne bih želio razgovarati."
 
Još uvijek redovito treniraš ?

 
"Svakodnevno! To je oduvijek bio moj život.  Ipak, većinu svog vremena posvećen sam poslu te ulažem novac u neke projekte u Hrvatskoj i Njemačkoj.  S jednom tvrtkom planiram izgraditi starački dom i stanove za osobe sa posebnim potrebama a o tom projektu ne bih zasad želio govoriti."
 
Koliko su ti država i lokalna vlast pomogli tijekom tvoje sportske karijere?

 
"Od njih nisam nikad dobio ni novčanu ni moralnu potporu.  Sve sam napravio svojim trudom i drago mi je zbog toga.  Jedino što sam od države dobio je 100 tisuća kuna  kad sam postao svjetski prvak."
 
Tko ti je bio najveća potpora tijekom tvoje karijere?

 
"Moja obitelj i prijatelji su bili uvijek uz mene i oni su mi na prvom mjestu.  Boksački trener Pero Tadić sa mnom je radio tijekom cijele moje amaterske karijere a poslije su to bili uglavnom njemački treneri."
 
Imaš li još kakve planove u svijetu boksa?  Na primjer, otvoriti školu boksa ili raditi kao trener? 
"Boks me zaista više ne zanima!  Još uvijek dobivam ponude, ali sam dosad svaku odbio.  U početku sam mislio da će me sve to opet privući ali, kako vrijeme prolazi, sve sam dalje od boksa.  Naime, u tom te svijetu tretiraju poput robe koju će nakon što se razbije zamijeniti novom.  Ali nikad se ne zna…možda se jednoga dana i vratim."
 
Ima li hrvatska boksačka scena talentirane borce te vidiš li svog nasljednika u novoj generaciji?
 
"Amaterski boks ne pratim te iz tog sam se svijeta potpuno isključio i uopće me ne zanima."

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više