NBA LIGA

Durant se ozlijedio u šokantnom porazu Warriorsa, stradao i Dončić

Foto: Getty Images / Guliver Image

NA NOĆAŠNJIM utakmicama u NBA ligi dvije su velike zvijezde doživjele neugodne ozljede, a tek će naknadni pregledi pokazati koliko su ozbiljne i što znače za njihove klubove.

Kevinu Durantu stradao je gležanj, a Luki Dončiću koljeno.

Durant je iskrenuo desni gležanj u šokantnom porazu Golden State Warriorsa od Phoenix Sunsa (115:111 u Oaklandu).Dogodilo mu se to u trećoj četvrtini, pa iako je teren napustio bez ičije pomoći, nije se vraćao u igru.

"Ne čini se previše ozbiljno", razuvjerio je fanove trener Steve Kerr, a Warriorsi su objavili da se radi o kontuziji gležnja.

Ipak, njegova je ozljeda očito ostavila traga na Warriorsima, koji su igrali u kompletnom sastavu, pa ipak izgubili od najlošije momčadi Zapada, koja je prekinula dva crna niza. Sunsi su prvi put slavili protiv Warriorsa nakon 18 uzastopnih poraza, što je bio najdulji niz u NBA ligi, te ostvarili prvu gostujuću pobjedu sezone u 20. pokušaju protiv momčadi sa Zapada.

Sunse je predvodio Devin Booker s 37 koševa, a Daragan Bender u pobjedi je sudjelovao s dva poena, šest skokova i jednom blokadom.
U Dallasu su Mavericksi izgubili teksaški derbi od Houstona 94:93, a možda i Luku Dončića.

"Osjetio sam da je nešto iskočilo", rekao je mladi Slovenac, koji je nakon tog incidenta nastavio utakmicu i završio je s 19 koševa, 15 skokova i devet asistencija.

Dončić je danas na pregled kako bi se utvrdilo je li ozljeda ozbiljna. Iako je i dalje velik favorit za rookieja godine, propusti li barem dio utakmica do kraja sezone, možda će glasači više u obzir uzeti sve bolje predstave Treya Younga iz Atlante...

Pročitajte više