NBA DOIGRAVANJE

Durantova ozljeda ozbiljnija je nego što se mislilo

Foto: screenshot

NAKON pobjede 114:111 za vodstvo 2:0 nad Portlandom u finalu Zapada NBA lige trener Golden State Warriorsa Steve Kerr objavio je da Kevin Durant neće igrati ni na sljedeće dvije utakmice.

"Napreduje, ali situacija je malo ozbiljnija nego što se činilo na početku. Vidjet ćemo, po cijele dane je na terapijama, potpuno se posvetio oporavku. Nadamo se da će se vratiti u nekom trenutku, ali moramo čekati i vidjeti", rekao je Kerr.

Durant je ozlijedio list desne noge u trećoj četvrtini pete utakmice polufinala Zapada protiv Houstona. Warriorsi su "preživjeli" tu utakmicu i bez njega, a onda su nastavili kao da se ništa nije dogodilo. Slavili su i u Houstonu te u prve dvije utakmice serije finala konferencije protiv Portlanda.

Durant je briljirao u ovogodišnjem doigravanju prije ozljede, zabijao je 34,2 poena u prosjeku, triput je dosegnuo barem 40, a u šestoj utakmici prve runde protiv LA Clippersa čak 50.

Ali i bez njega Warriorsi djeluju nepobjedivo zahvaljujući Stephenu Curryju, koji se samo vratio u ulogu koju je imao prije Durantova dolaska na ljeto 2016. godine.

Vratiti bi se mogao idućeg tjedna. Na dvije utakmice u Portland neće ni putovati, a početkom tjedna će na novi pregled kako bi se ustanovilo hoće li biti spreman za petu utakmicu koja se u Oaklandu igra u srijedu.

Osim njega, Warriorsima nedostaje još jedan starter, DeMarcus Cousins, kojem je stradao kvadriceps već u drugoj utakmici prve runde. Iako je nedavno objavljeno da se oporavlja bolje od predviđenog, Kerr je rekao kako nije realno očekivati od njega da ponovno zaigra ove sezone.

"Dobro napreduje, počeo je trenirati s loptom, ali nije baš blizu povratka utakmicama. Počeo je raditi i na kondiciji pa ćemo vidjeti kako će dalje ići", zaključio je Kerr.

Pročitajte više