Dušan Tadić opet briljirao: Dva gola i asistencija u Ajaxovom razbijanju Fortune

Foto: EPA

PRIJE samo nekoliko dana srušio je Real usred Madrida, a već ovoga vikenda Dušan Tadić raspametio je Johan Cruyff Arenu.

Ajax je razbio 14-plasiranu momčad Eredivisie Fortunu iz Sittarda s 4:0 te tako smanjio zaostatak za vodećim PSV-om na pet bodova, a Dušan Tadić postigao je dva pogotka i upisao asistenciju.

Navijači amsterdamskog kluba imali su prigodu pozdraviti momke Erika ten Haga poslije veličanstvene pobjede na stadionu Santiago Bernabeu prošloga tjedna, a srpski velemajstor Tadić načeo je goste već u četvrtoj minuti sjajnim zgoditkom.

Stigao je Srbin i asistirati. U 63. minuti majstorski je poslužio Brazilca Davida Neresa za njegov drugi, a Ajaxov treći zgoditak na susretu. Pet minuta prije kraja Tadić je pospremio loptu u praznu mrežu na dodavanje Kaspera Dolberga i tako nastavio nestvaran niz doprinosa Ajaxovim pobjedama.

Na kraju utakmice naklonile su mu se oko 54 tisuće gledatelja koji su ga pozdravili velikim aplauzom i ovacijama.

Tadić je s večerašnja dva pogotka stigao do brojke od 18 golova i sedam asistencija u Eredivisie i tako najavio potjeru za prvim strijelcem lige, PSV-ovim Luukom De Jongom.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više