Duvnjak: Ako Zagreb tako odluči, igrat ću u drugoj momčadi!

AUTOBUS je iz Zadra kasnio gotovo sat vremena, pa su rukometaši ispred zagrebačke Panorame stigli tek oko 14 sati. Iscijeđeni, pomalo nervozni, ali u konačnici zadovoljni plasmanom na još jedno veliko natjecanje. I dakako, presretni jer je ova duga sezona napokon završena.

"Sve ste rekli. Hvala Bogu, gotovo je. Kvalificirali smo se i što je najbitnije, nitko se nije ozlijedio u ove dvije zadarske utakmice.", priča nam Igor Vori.

Za njega će ovo ljeto biti posebno uzbudljivo, na putu je i prvi nasljednik, trudna supruga jedva je čekala kraj rukometnih radosti.

"Ne znam što je teže, izboriti EP ili čekati vlastitog nasljednika. Mislim da je ipak ovo drugo...", nasmijao se.

Sezona je zaista bila duga. Počelo je u Pekingu koji se sada čini tako daleko...

"Sezona je bila fenomenalna. Uzeli smo drugo mjesto u Europi, drugo u svijetu i četvrto na Olimpijskim igrama. S klubom sam bio na korak do polufinala Lige prvaka, zaustavio nas je Kiel, bila je to zaista dobra sezona."

U Grčku na planirani izlet

U novoj nas čeka EP, početkom 2010. u Austriji. Naši se momci odavno ne mole za zlato, već samo za zdravlje.

"Priključit ćemo još mladih, imamo dobrih igrača. Jaki smo i puni samopouzdanja, samo da nas Bog sačuva od ozljeda. Zdravlje je jedino što nas treba, jer skoro svako prvenstvo završili smo s pet-šest ozljeda u ekipi. Ili smo igrali finala i polufinala zakrpani.", rekao nam je Mirko Alilović koji je jedan od najzaslužnijih za pobjedu nad Mađarima.

"Imam mjesec dana odmora, 1. kolovoza počinju pripreme. Ademar ove godine igra kvalifikacije za Ligu prvaka, imat ćemo dvije utakmice više, ali takav nam je posao."

I da, prije odmora kreće se za Grčku. Zapravo se malo tko od igrača opterećuje posljednjom kvalifikacijskom utakmicom s rukometnim amaterima. Nedjeljni je put ionako planiran u vidu izleta, a Červar razmišlja da oslobodi od utakmice one najumornije i pruži šansu mladosti.

"Idemo i u Grčku pobijediti. Tražit će se maksimalan pristup. Imamo širinu, to je najbitnije.", kaže Domagoj Duvnjak.

Mladi Zagrebaš u nezavidnoj je situaciji, Zagreb i Hamburg još se nisu dogovorili oko njegovog potencijalnog transfera. A Zoran Gobac prijeti i drugom momčadi...

"Ništa ne znam. Što je tu je, igrač sam Zagreba i što god da klub odluči, ja moram napraviti. Ukoliko odluka bude takve, ja ću je prihvatiti.", škrt je na riječima najperspektivniji naš rukometaš.

D.R.
Foto: Cropix

Pročitajte više