KORONAVIRUS U SPORTU

Na koronavirus pozitivni bek Bostona i dva košarkaša Lakersa

Foto: Getty Images

SVAKOG dana i u NBA ligi je sve više zaraženih koronavirusom. U četvrtak i u noći na petak objavljeno je da je virus prisutan kod neimenovanog člana Denver Nuggetsa, kod trojice članova Philadelphia 76ersa, kod dvojice igrača LA Lakersa, a jedino javno objavljeno ime je Marcus Smart, bek Boston Celticsa.

"Testiran sam prije pet dana, rezultati su stigli večeras i pozitivni su. U samoizolaciji sam od trenutka testiranja. COVID-19 mora se shvatiti maksimalno ozbiljno. Znam da je to prioritet broj jedan za naše zdravstvene stručnjake, moramo dobiti što više testova što je prije moguće", napisao je Smart na Twitteru uz priloženu snimku na kojoj poručuje da je dobro.

"Ok sam, dobro se osjećam, nemam nikakve simptome, ali ne mogu dovoljno naglasiti važnost socijalnog distanciranja, držite se što dalje velikih skupina ljudi, perite ruke i pomognite zaštititi druge tako što štitite sebe", poručio je Bostonov pitbul, kako ga zovu zbog neumorne igre u obrani.

U četvrtak je objavljeno da su jedan član Nuggetsa i tri člana Sixersa također dobili pozitivne testove, ali ne konkretizira se je li riječ o igračima, trenerima ili nekom iz uprave. U Lakersima se radi o dvojici igrača. Njihova imena nisu objavljena, ali navodno među njima nije centar JaVale McGee, koji bi bio u rizičnijoj skupini s obzirom na to da ima astmu i da je lani prebolio upalu pluća.

Prvi NBA igrač s pronađenim koronavirusom bio je centar Utah Jazza Rudy Gobert, nakon čijeg je pozitivnog nalaza NBA prekinula natjecanje. Uslijedili su slučajevi njegova suigrača Donovana Mitchella, centra Pistonsa Christiana Wooda te četvorice igrača Brooklyn Netsa, među kojima je Kevin Durant.

Pročitajte više